Ondernemers in Velp stemmen positief over de komst van een BIZ

Foto: biz-centrum-velp

De STEEG – In bijzijn van een aantal initiatiefnemers voor de BIZ Centrum Velp maakte wethouder Ronald Haverkamp op maandagochtend de officiële uitslag bekend van de draagvlakmeting BIZ (Bedrijfs Investerings Zone) Centrum Velp.

In 2014 was er onvoldoende draagvlak tot het vormen van een BIZ. 13 ondernemers uit het centrum van Velp hebben zich gezamenlijk ingezet voor een tweede poging om tot samenwerking te komen. Dit keer met een positief resultaat.

Stemming:
Voor: 71 stemmen, (89%)
Tegen: 8 stemmen (10%)
Aantal binnengekomen stembiljetten: 90

De uitslag bepaalt dat de BIZ in Velp per 1 januari 2016 van start kan gaan.

Voor de ondernemers van Centrum Velp was het een spannend moment of de draagvlakmeting voldeed aan de wettelijke eisen. Hiervoor moet namelijk minimaal 50% van de ondernemers het stembiljet ingeleverd hebben, én moet 66% positief gereageerd hebben.

Dan kan de verordening in werking treden. In deze verordening wordt geregeld dat ondernemers gericht kunnen investeren in een afgebakend gebied. De gemeente int een heffing bij alle ondernemers in het gebied en verstrekt dit geld vervolgens aan de Ondernemersvereniging Centrum Velp.

In een BIZ is elke onderneming binnen het gebied lid van de vereniging. Iedereen betaalt een vast maandbedrag en zij maken gezamenlijk beslissingen over aanschaf van goederen en activiteiten. Het BIZ gebied bestaat uit de Emmastraat, Hoofdstraat, de Overtuin, Rozendaalselaan en de Oranjestraat. Ondernemers die buiten dit gebied vallen zijn niet verplicht mee te betalen maar mogen zich wel aansluiten.

De 13 ondernemers zijn blij met dit resultaat, “door samen te werken, samen de lasten te dragen en samen te komen tot nieuwe initiatieven kunnen we het centrum bruisend maken en aantrekkelijk voor winkeliers, gasten en inwoners”.

Lees meer over de BIZ: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/65505/nieuw-voorstel-gelanceerd-in-gemeenteraad-voor-de-vorming-van-een-biz-te-velp/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen