Gezellig Dorpsfeest De Steeg, 450 jaar gemeente Rheden

DE STEEG – Op zaterdag 16 september vierde de inwoners van De Steeg het 450 jarig bestaan van de gemeente Rheden, dit werd gevierd met het terugkeren  van de traditionele Zeepkistenrace, waarna diverse activiteiten te beleven waren rond het Parkhuis wat massaal werd bezocht door de Steegenaren.

De dag werd om 13.30 uur geopend voor de allerkleinsten, op het kinderplein van de Lappendeken, met een springkussen met een ballonnenkunstenaar, schminken en spelletjes.

Zeepkistenrace

Om 15.00 uur was de start van de beroemde Zeepkistenrace op de Parkweg, hiervoor was veel belangstelling, 26 deelnemers durfde de afdaling aan te gaan en slalomde langs de hindernissen van strooibalen het parcours naar beneden. Naast de eerste prijs van het snelste voertuig was er ook een prijs te winnen van de origineelste zeepkist. Bij de prijsuitreiking werd ook nog een pechvogelprijs uitgegeven. Zij hadden ook wel een naam aan hun zeepkist gegeven die vroeg om moeilijkheden namelijk ‘De Rijdende Grafkist’. Zij wonnen een gereedschapskist met een boor en schroefmachine om de volgende keer het steviger in elkaar te kunnen zetten.

Prijsuitreiking:

De 1e prijs ging naar de Basisschool met de zeepkist ‘De snelle hif’. Voor de oudere deelnemers ging de 1e prijs naar de ‘Roadrunners’, de prijs van de mooiste zeepkist ging naar ‘The flying Girls’.

Foodtrucks:

Op het feestterrein bij het Parkhuis waren heerlijke poffertjes, soep of broodjes en hamburgers te verkrijgen. Natuurlijk waren ook diverse dranken of ijs.

De klassieker Steeg’s Got Talent:

Hier kon iedereen zonder podia vrees, van 0 – 100+ jaar, kon zijn of haar talent laten zien.

Start feestavond 21.00 uur:

Met de fantastische Kofferbend sloten de inwoners van De Steeg deze dag om 23.00 uur af in de feesttent bij het Parkhuis in De Steeg.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen