450 jarig Rheden geeft 450 bomen weg aan inwoners gemeente Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Omdat de gemeente Rheden op dinsdag 17 oktober 450 jaar bestaat, geeft de gemeente 450 bomen weg aan inwoners om te planten in eigen tuin. Vanaf 17 oktober tot 1 november 2023 kan iedere inwoner een boom kiezen uit 16 verschillende soorten.

Inwoners die graag een boom willen hebben, kunnen voor 1 november een reservering maken op de website www.watisjouwrheden.nl. Bellen is ook mogelijk via (026) 49 76 911. Als de vraag het aanbod overstijgt, gaat er geloot worden. Rond 15 november 2023 krijgt iedere inschrijver bericht over de loting en rond 1 december een bericht waar de boom opgehaald kan worden in het dorp.

Let op: De boom moet minimaal op 2 meter afstand tot de erfgrens met de buren geplant worden. Als je de boom dichter bij wil planten dan 2 meter, ga dan in overleg en vraag dan wel toestemming van de buren.

Het belang van bomen

Veel mensen weten het bos te vinden om te ontspannen. Maar ook in de eigen tuin kun je volop genieten van de natuur dichtbij door bijvoorbeeld het planten van een boom. Bomen zorgen voor schaduw en verkoeling in huis en tuin, verbeteren de luchtkwaliteit, beperken de overlast van regenwater op het riool, bieden privacy en verhogen de kwaliteit van jouw leefomgeving. Sommige bomen zijn ook een voedselbron voor mens en dier, met ieder jaar fruit, zaden of noten. Vogels zoeken bomen en struiken als veilige nestel- of schuilplaats. Mensen voelen zich geestelijk en lichamelijk gezonder wanneer er zicht is op natuur. Bomen leveren dus een belangrijke bijdrage aan een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving.

Dorus Klomberg, wethouder openbare ruimte: “Bomen maken de wereld een stukje mooier en duurzamer. Daarom ben ik blij dat we ter gelegenheid van 450 jaar Rheden gratis bomen kunnen weggeven. Het is bovendien een leuk aandenken aan ons jubileumjaar en onze dorpen worden er gezonder en groener van.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen