Rheden eet smakelijk bij Buddha

Foto: rheden.nieuws.nl

COLUMN – Sinds enige maanden is Velp weer een restaurant rijker: Buddha Asian Tapas. In voormalig restaurant De Schelp en de feestzaal daarachter is een groot restaurant in Oosterse stijl ingericht.

Tapas zijn van Spaans van oorsprong en het betekent ‘deksel’. In Spanje werden de drankjes afgedekt met een stukje brood om te voorkomen dat er vliegen in kropen. Deze gewoonte heeft zich ontwikkeld tot de (gratis) hapjes die bij het aperitief worden aangeboden met worst, ham, olijven etc. De toevoeging ‘Asian’ maakt het extra spannend. Bovendien is het onbeperkt eten bij Buddha.

Het is overigens niet enkel de Aziatische keuken waaruit u kunt kiezen. California roll, lamsrack en Rib-eye steak klinkt toch vooral Amerikaans, meestal wel opgediend met een Oosters sausje. U kunt naast kleine gerechtjes ook kiezen uit twee soepen en zes desserts waarbij Pandan Spekkoek de enige Aziatische en gelijk de beste keus is. Bij All you can eat mag u natuurlijk ook alle zes de nagerechten laten komen.

Reserveren lijkt wel verstandig, de zaak zit meestal flink vol. Op uw tafel liggen bestelformulieren waarop per persoon twee gerechtjes kunt bestellen (bijgerechten komen daar nog bij: frietjes, rijst en dergelijke). U vult op het papiertje het gewenste nummertje in en legt dat op de hoek van tafel waarna de bediening het ophaalt. Als u uw bordje leeg heeft, mag u opnieuw bestellen. Daarmee kunt om 16.30 uur beginnen en de laatste ronde is om 21:45 uur.

Wat het kost is niet helemaal te zeggen, uw columnist weet namelijk niet wat u inneemt aan drankjes, die zijn niet inbegrepen en bij langdurig tafelen kan dat flink in de papieren lopen. Op maandag tot en met donderdag is eten €25,95 per persoon, voor kinderen betaalt u de helft. Vrijdag tot en met zondag en op feestdagen is het €2,– duurder. 5 december is ook een feestdag bij Buddha.

Het eten is goed, de bediening over het algemeen vriendelijk en de inrichting passend. Het kan wel wat lawaaiig zijn. Zeker een leuke aanvulling op het Velpse aanbod aan eetgelegenheden en geschikt om bijvoorbeeld met groepen te eten, dan kunt u mooi gerechtjes van elkaar proeven.

Rheden eet smakelijk!

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen