Werkzaamheden aan Traverse Dieren in stroomversnelling

DIEREN – De werkzaamheden aan Traverse Dieren gaan in een stroomversnelling, steeds vaker is er iets af in het project. Dat betekent dat er steeds beter te zien is wat er al gerealiseerd is.

Open dag 10 juni

De open tunnelbak en parkeervoorziening worden op 10 juni tijdens een open dag van 10:00 tot 17:00 uur, geopend voor het brede Dierense en regionale publiek. Bezoekers kunnen dan aan de noordoost zijde met een trap de tunnelbak in en de 650 meter lopend naar het andere einde van de tunnelbak bij de Doesburgsedijk en het Rhedens. Ook kunnen dan de passerelle bij het Station en de nieuwe parkeergarage bekeken worden. Natuurlijk zijn er experts van de bouwcombinatie aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

In gebruik name tunnelbak en parkeervoorziening

Op een later tijdstip worden de open tunnelbak en parkeervoorziening in gebruik genomen. De tunnel wordt gelijk daarna twee weken als omleidingsroute ingezet, want de bouwwerkzaamheden gaan dan bovengronds nog volop door.

Ontvlechting van regionaal en lokaal verkeer

Het verkeer in en rond Dieren liep de afgelopen jaren tijdens de spits regelmatig vast. Traverse Dieren zorgt voor een betere doorstroming en een veilige stationsomgeving. Daar heeft de hele regio profijt van, want doorgaand verkeer gaat dit voorjaar zonder oponthoud van verkeerslichten rond dit stationsgebied via de open tunnelbak. Als ook de bovengrondse werkzaamheden klaar zijn, gaat het lokale verkeer bovenlangs. Dan worden de beide helften van Dieren weer met elkaar verbonden. Het is dan niet meer mogelijk om vanuit de tunnelbak langs het station te rijden en naar de Harderwijkerweg en de Wilhelminaweg te rijden. Men gaat bij het Rhedens de Tunnelbak in en komt er bij de Kanaalweg weer uit, of natuurlijk andersom.

Parkeer- en Reisvoorziening

Aan de noordzijde van het station is een moderne parkeervoorziening gebouwd met twee verdiepingen waarvan de onderste half verdiept is. Een ‘groene’ wand aan de kant van de Prins Bernhardlaan zorgt voor privacy van omwonenden en beschermt de woningen aan die kant tegen geluidsoverlast. De P+R heeft 340 plaatsen. Door deze voorziening komt een eind aan de parkeeroverlast in de Oranjebuurt, wat ‘verlichting’ geeft in die wijk.

P+R

Een Parkeer- en Reisvoorziening (Engels: Park and Ride), vaak aangeduid als P&R of P+R, is een parkeervoorziening bij een halte of station die bedoeld is voor automobilisten die vervolgens met het openbaar vervoer verder reizen

Traverse Dieren

In Traverse Dieren werken provincie en gemeente aan het verbeteren van de doorgaande weg zodat er minder files komen. Het gehele gebied rond het station wordt verbeterd en veiliger gemaakt. Dit heeft een grote impact op Dieren en de inwoners en betekent ook voor automobilisten dat zij zich moeten aanpassen. Tot aan de zomer 2018 moeten weggebruikers gebruik maken van alternatieve routes. En dat is soms even wennen. De provincie en de gemeente werken nauw samen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen