Lezing door ds. Harm Knoop: Leef je eigen mythe, “Over religie, mythen en ons zelf”

VELP – Zondag 23 maart 2014 10.30 uur, Dr. Fabiusstraat 12, Velp, toegangsprijs voor niet leden of begunstigers € 8,00 per persoon, inclusief koffie of thee in de pauze.

Religie is mythologie. En zit dus boordevol mythen. Mythen zijn geen flauwekul. Zij vertellen over de binnenkant van wie wij zijn. Over de ziel, de innerlijke werkelijkheid die ieder mens in zich draagt.
Al zijn velen er zich niet van bewust dat zij een grote schat in zich meedragen. Die schat vraagt erom te worden opgegraven, uit religieuze verhalen, sprookjes, dromen en mythen. Dit kan door te luisteren naar de stem van de ziel. Kunst, liefde en religie spreken de taal van de ziel. Altijd in beelden, die dieper reiken dan de taal van feiten en cijfers. 
Door religieuze verhalen (weer) als mythen te lezen, krijgen we zicht op de werkelijkheid waar religie over gaat: ons eigen innerlijk, de ziel. Geïnspireerd door het werk van Carl Jung en de mythologie van Joseph Campbell vertelt Harm Knoop over zijn weg door religie en leven.  Voor hem vallen die twee – religie en leven samen en ook in een bedding die het besef en de vreugde oproept dat wij het grootste mysterie van het bestaan in onszelf meedragen. : wij zijn dat zélf, dat mysterie. 
We kunnen het ontsluiten en vruchtbaar maken voor het grote geheel. Wanneer we onze eigen mythe opgraven en gaan verstaan. En we onze eigen mythe gaan leven.
De Sprang is het culturele onderdeel van de vereniging: “Vrijzinnigen Velp”.
Voor meer informatie zie: www.vrijzinnigenvelp.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen