Isseltaler Musikanten geven Nieuwjaarsconcert in Laag-Soeren 

LAAG SOEREN – Op zondag 25 januari 2015 staan de muzikanten met het feestelijke Nieuwjaarsprogramma om 11.30 uur op de planken van Hotel Café Restaurant De Harmonie te Laag-Soeren. De Harmonie is gevestigd aan de Harderwijkerweg 35. 

De Isseltaler Musikanten sluiten hun traditionele tournee met Nieuwjaarsconcerten af in Laag-Soeren, zondag 25 januari 2015, De Harmonie Laag Soeren, Harderwijkerweg 35, 6957 AB, Laag Soeren, aanvang 11.30 uur.
De toegangskaarten à € 8,00 voor het concert zijn voor aanvang aan de zaal verkrijgbaar maar kunnen ook telefonisch of per e-mail gereserveerd worden: (026) 382 02 45 / [email protected]. Ook zijn kaarten via de e-Ticketshop van het orkest te bestellen, zodat de bezoekers de kaarten direct thuis veilig kunnen betalen en kunnen printen. De zaal is een uur voor het optreden geopend.
De Isseltaler Musikanten willen met hun tournee zoveel mogelijk blaasmuziekliefhebbers in de regio de gelegenheid geven om een sfeervol en gezellig blaasmuziekconcert mee te maken. Dirigent Bennie ter Heide heeft met het orkest voor het nieuwe jaar een nieuw feestelijk  programma voorbereid. Diverse nieuwe werken van Ernst Hutter und sein Egerländer Musikanten (dé opvolger van het orkest van Ernst Mosch) en andere Böhmische componisten zullen de revue passeren.   
p5m6op8hob47w3vrmwm56isv3
Isseltaler Musikanten
De ‘Isseltaler Musikanten’ werden 35 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal).  De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek. 
Eind 2012 heeft het orkest de vijfde cd met de titel ‘Isseltaler Schwung’ uitgebracht. Op de cd staat een zeer mooie weergave van 35 jaar Egerländermuziek door de Isseltaler Musikanten.
Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Voor Nederlandse begrippen brengt het ensemble Egerländerblaasmuziek op topniveau. De afgelopen jaren heeft het orkest veel successen op haar naam geschreven. Dirigent Bennie ter Heide treedt met het orkest dan ook met regelmaat in de voetsporen van Ernst Mosch, de peetvader van de Egerländerblaasmuziek. 
Ernst Mosch en zijn muziek
Ernst Mosch werd op 7 november 1925 in Zwodau (thans: Svatava) bij Falkenau, het huidige Sokolov, aan de rivier Ohre (Eger in Duits), geboren. Na zijn schooltijd gaat zijn wens in vervulling en mag hij naar het conservatorium in Oelsnitz/Vogtland. Daarna moet hij in militaire dienst en zo ook de oorlog in. In februari 1945 raakt hij gewond in Breslau en komt als 19 jarige in het hospitaal terecht. Aan het einde van de oorlog vlucht Ernst Mosch naar Beieren en speelt veel voor Amerikanen in een Big Band Jazzorkest en later in het Hamburger Rundfunk Orchester. In 1951 vond hij de weg naar het Südfunk Tanzorchester van Erwin Lehn en ontmoet Ernst Mosch zijn latere Egerländercollega’s. Met deze mensen werden vijf door hem gearrangeerde titels, waaronder Rauschende Birken, voor de Stuttgarter omroep ten gehore gebracht. Het publiek is zeer verrast. Vijf jaar later op 21 april 1956 richtte hij met enkele vrienden de “Original Egerländer Blasmusik” op.
drqlsya9kl03imxte48134zxz
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden