Rheden Nieuws eet Australisch

Foto: Foter.com

COLUMN – De finale van de eerste grote tenniswedstrijd de Australian Open is net gespeeld. Een mooie aanleiding om een smakelijk uitstapje te maken naar dat werelddeel aan de andere kant van onze aardbol.

Australië heeft een indirecte link naar onze streek. Arnhemland is een stuk van Australië vernoemd naar het schip ‘Arnhem’ dat de kust van Australië verkende ongeveer 400 jaar geleden. Dat schip is inderdaad vernoemd naar de stad ten westen van onze gemeente.

Arnhem heeft een grondoppervlak van ruim 100 km2 waar een kleine 160.000 mensen wonen. Arnhemland in Australië is aanmerkelijk groter: twee keer zo groot als heel Nederland en er wonen minder mensen dan in Velp.

Veel recepten zijn meegenomen door immigranten en hebben een lichte draai gekregen door het toevoegen van plaatselijke noten of vruchten. Bijvoorbeeld een variatie op een oeroud Grieks receptChicken Tamborine Aborginal zou een recept van de oorspronkelijke Australische bevolking moeten zijn, het ziet er in ieder geval lekker uit.

Nog meer recepten vindt u hier. Vegemite is afval van het bereiden van bier: een gistextract. Hier is Marmite algemeen verkrijgbaar en als alternatief bruikbaar.

Er zijn veel recepten waarvoor het lastig is om de ingrediënten bij elkaar te krijgen. Zoals krokodil, hoewel uw columnist las dat het te bestellen is en als u verse wilt: zelf ophalen in Artis, lijkt een gerecht met kip veiliger.

Rheden eet smakelijk!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden