Rheden Nieuws eet makkelijk op Bevrijdingsdag

Foto: hans s on Foter.com

COLUMN – Op dagen als bijvoorbeeld Bevrijdingsdag, maar ook op andere dagen, als er weinig tijd is om te koken, zijn onderstaande recepten naar mening van uw columnist lekker, snel en eenvoudig.

Franse toast met ratatouille en gerookte geitenkaas is een vegetarisch recept en kunt ook maken zonder de geitenkaas te roken als u dat lastig vindt. De grote hoeveelheid groenten maakt het bovendien tot een gezonde maaltijd. Desgewenst kunt u het aanvullen met een soepje.

Laat u niet misleiden door dit eenpansgerecht met aardappel, feta en krokante spekblokjes: u heeft er drie pannen voor nodig. Wellicht ten overvloede: blancheren is kort koken en dan afkoelen onder koud water om het dan, zoals in dit recept af te bakken.

Deze pasta met spinazie en gerookte zalm is snel klaar: alleen de ui en knoflook moet gesneden worden, verder is het vooral door elkaar werken van de ingrediƫnten. Het is klaar in 20 minuten.

Hoewel Jeroen Meus schrijft dat de clubsandwich van gegrilde steak met knolselderremoulade in 30 minuten op tafel, adviseert uw columnist rekening te houden met iets meer tijd. Maak rustig wat meer remoulade. Het is meer een salade dan een klassieke remouladesaus en kan ook prima los naast de clubsandwich gegeten worden.

Rheden eet smakelijk!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0