Rheden Nieuws eet panzanella met perzik en burrata

Foto: Jackson's Orchard on Foter.com

COLUMN – Deze week zette uw columnist een salade op tafel die ook als bijgerecht of lunch geschikt is maar dan als hoofdmaal. Als u anderhalf keer de hoeveelheid ingrediënten neemt en eventueel nog wat vlees, ei, brood of pasta toevoegt, is het voldoende om er een volledige maaltijd van te maken.

In dit geval heb ik het recept aangepast van vier naar twee personen en van salade naar hoofdgerecht. Voeg daarbij een lekker stuk brood in grote stukken gesneden met kruidenboter en dan nog even onder de gril. Voor het recept van deze panzanella met perzik en burrata klikt u hier.

De gebruikte perziken zijn een eigen column waard. Zelfs de bijna donkerrode richting paars gaande perzik was keihard. AH redt het helaas niet om bruikbaar fruit te leveren. Het smakelijke vruchtvlees bleek niet te scheiden van de harde pit. De perzik kraakte bij het snijden en scheiden als gebroken botten, terwijl de NRC woensdag schreef dat een perzik gebruikt wordt in de film om het geluid van een bijtende vampier na te bootsen. Ook na het roosteren van de perzik, bleef het vruchtvlees net zo hard als de pit. Foei AH.

Nog iets Albert Heijn: gisteren was het hier een ‘vleesdag’. Toevallig zaten we met zijn drieën aan tafel en dan houd je 1 biefstuk over. Je kunt natuurlijk ook 3 stukjes kopen of een pakje van 2 en een pakje van 1, maar die oplossingen zijn duurder. Zo verleidt de supermarkt consument meer te kopen dan zij of hij van plan was. Maak de kiloprijs voor alle verpakkingen gelijk, dan speelt het probleem van teveel inkopen niet. Aan de andere kant bleven nu een lekker en vers gesneden plakjes rosbief over voor in de salade voor de volgende dag.

Rheden eet smakelijk!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden