Rheden Nieuws eet smakelijk en voldoende vitamientjes

Foto: Golf Resort Achental on Foter.com CC BY

COLUMN – Uw columnist heeft kinderen die zich moe en slap voelen. Op internet lezen ze dat het kan komen door te vitaminegebrek of een tekort aan ijzer en mineralen.

Dus op naar de huisarts om bloed te laten prikken zodat ze weten welke pillen bij de drogist gekocht moeten worden om het weer op peil te brengen.

Of ze de vraag van de huisarts of ze wel vers en gezond eten, hebben geantwoord: ‘we eten alleen kant en klaar maaltijden uit de magnetron’ weet uw columnist niet.

Uw columnist vreest dat hij dagelijks meer gezond eten weggooit dan zijn kinderen in een week binnen krijgen. Gelukkig is het grootste deel snijafval.

Dit is in ieder geval een heel gezond recept: rijst met zalm en avocado-mango salade. Minder gezond maar een van de allerlekkerste recepten is de spaghetti met spekjes, shiitake en groene kruiden.

Ook uit de Italiaanse keuken is dit kip in Parmezaan roomsaus. Tot slot nog een Aziatische variant op de welbekende nasi: Thaise nasi met kalkoenreepjes.

Verder er natuurlijk verschrikkelijk veel lekker rijp fruit beschikbaar, geniet ervan.

Rheden eet smakelijk!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden