Rhedens Nieuws eet en verhuist

Foto: yoshimov-foter.com-CC-BY-ND

COLUMN – De dochter van uw columnist gaat verhuizen. Van het prachtige Spijkerkwartier kiest ze nu een huis in de hogere regionen; naar een van hoogste heuvels in Arnhem. Het is een kleine en leuke twintigenjaren woning. We moeten nu toevoegen “van de vorige eeuw”.

Omdat uw columnist “van de vorige eeuw” langer geleden lijkt dan in zijn beleving, is het niet vreemd dat het zware verhuiswerk aan de jongeren wordt overgelaten. Om tocht te kunnen helpen, krijgt hij de opdracht broodjes te maken voor de rustmomenten. Maar geen gekke dingen, niet van de luxe lawaaibroodjes.

Geen eitjes, mayonaise of sla? Nee. Bruine of witte pistoletjes of een ciabatta? Nee: witte puntjes en bruine kadetjes. Witte bolletjes heten hier in huis watjes. Zo zien ze eruit, daar zijn ze voor bedoeld en zo smaken ze.

Dan mag er gebraden gehakt of Gelderse worst op. Of jonge kaas en jong belegen. De “luxe” varianten zijn belegd met eiersalade of speculaas maar dan zonder boter. Ze bedoelen zonder margarine en verder zit er natuurlijk wel lekker boter op. Ook op de sneden rozijnenbrood, lekker en vol energie.

Het staat vanochtend voor de heel verhuisbemanning klaar. Voor de gezondheid doet uw columnist er ook nog een groentesoep met overweldigend veel groenten bij.

Nu maar hopen dat ze het niet merken en het wel lekker vinden.

Rheden eet smakelijk!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden