Een kijkje achter de schermen; zo gaan wij om met (mogelijke) 1 april grappen

Foto: Lous

Bij ons op de redactie komen heel wat persberichten, artikelen en andere schrijfsels binnen. Zo rondom 1 april wordt dit anders gelezen. Met meer aandacht, of zal ik zeggen met meer argwaan?

Het is tegenwoordig een bittere pil om ‘nep-nieuws’ te onderscheiden van echt nieuws. Hoe gaan wij daar als rheden.nieuws.nl mee om? Ik zal jullie in deze Column een kijkje achter de schermen geven. Ik kan dat het beste doen met een goed voorbeeld van een paar jaar geleden.

Youp Cretier

In maart 2015 ontvingen wij bericht van Youp Cretier van Domein Hof te Dieren. Hij schreef ons dat zij onverwacht een wel heel bizar plan in handen hadden gekregen. Zo zou de N348 door Dieren worden verlegd, dwars door hun wijngaard. Zij nodigden iedereen uit om hen te komen steunen bij het nemen van een goede beslissing.

Onze complimenten

Op de redactie ging er meteen een belletje rinkelen. Het is een 1 april grap, dat wisten wij zeker, maar wel een heel goede. Ik weet niet hoelang hij bezig is geweest met de voorbereidingen, maar hij had alles tot in de puntjes uitgedacht en geregeld. Wij stuurden een mail terug met onze complimenten.

Massale steun

Op de Facebookpagina van de wijngaard volgden wij enthousiast de reacties van de onwetende inwoners van de gemeente Rheden. Onze redactie kreeg zelfs enkele mailberichten van mensen die ons op dit nieuws wilden wijzen. ‘Hier moeten jullie echt iets mee doen, want dit is toch belachelijk!’. Die arme Youp werd massaal gesteund.

Fotograaf gestuurd

Het werd ons al snel duidelijk dat er veel mensen naar de bijeenkomst zouden komen. De redactie besloot een van onze fotografen te sturen. Ook al wisten wij dat het hier ging om een grap, het is toch nieuws. En zo hebben wij er destijds uitgebreid verslag van gedaan. http://rheden.nieuws.nl/nieuws/50528/youp-cretier-haalt-grandioze-1-april-grap-uit/.

Invalshoek

Wat ik daar mee wil zeggen is het volgende; voor ons verandert er niets, nep-nieuws is ook nieuws. Wij passen alleen onze invalshoek aan. En zo zullen wij ook dit jaar gewoon bij activiteiten op 1 april aanwezig zijn.

Eigenlijk is het ook een verdomd goede dekmantel, want zo kunnen wij met opgeheven hoofd zeggen; ‘Wij zijn er niet ingetrapt!

Lous

 

Dossier: Lous
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen