Boekpresentatie Ooggetuigen bij Ons Raadhuis

Foto: Rob Weenink

VELP – Op vrijdagmiddag 24 juni van 14.00 tot 17.00 uur nodigt Ons Raadhuis alle geïnteresseerden van harte uit voor de boekpresentatie van de nieuwste uitgave ‘Ooggetuigen’ van de Geraniumschrijvers.

Onder het motto ‘terughalen, oppakken en samen doorgaan’ doken de Geraniumschrijvers van Ons Raadhuis in hun rijke verleden en kwamen terug met vele verhalen. Ze baanden zich een weg door hun autoritaire opvoeding, oorlog, Bersiap, crisis, ontslag bij trouwen én maakten er wat van in hun leven.

Welke drijfveren hielpen de schrijfsters vooruit? Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan hun eerste baan? Hoe ontwikkelden zij zich naast de gebeurtenissen in de wereld? De protesten in de jaren zestig en zeventig stonden voor sommigen in groot contrast met hun eigen jeugd. Toch kwamen het anti-autoritaire gedachtengoed en de ontwikkeling van het feminisme als een bevrijding. Met al die ervaringen op de achtergrond geven zij hun eigen kijk op de huidige samenleving. En wat zouden zij doen als ze nu jong waren?

Geraniumschrijvers is een doorlopend schrijfproject van Ons Raadhuis. Het wordt in leven en bloei gehouden door inventieve deelnemers van Ons Raadhuis die van schrijven houden. Het boek Ooggetuigen is een jubileumuitgave voor het zesjarig bestaan van Ons Raadhuis. De boeken worden verkocht voor € 7,50 en desgewenst gesigneerd. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Ons Raadhuis.

Ons Raadhuis nodigt u uit voor een feestelijke en – als het aan hen ligt – zonnige middag, met verhalen van de Geraniumschrijvers. Een speciale bijdrage van Saskia Rossi, auteur van ‘De ring van Marsini, zomaar een Indische familie’. Zij zal kort vertellen over haar schrijverschap en Indische familieverleden. Tot slot is er vanaf kwart over drie een optreden van het nu al legendarische Duo Retired; hun muziek gaat van Indisch naar jazz via country en rock tot hits uit de jaren zestig. Dansen en meezingen mag.

Wees welkom! Kosten voor deelname aan feest met muziek leden € 3,60 niet-leden € 5,-.

  • Wat:                    Boekpresentatie Ooggetuigen
  • Waar:                  Ons Raadhuis, Nieuwstraat 1, Velp
  • Wanneer:           Vrijdag 24 juni – 14.00 – 17.00 uur
  • Prijs:                    € 3,60 | Niet-leden € 5,-
  • Meer info:          www.onsraadhuis.com.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen