Interview met Geert Mak over Europa en de oorlog in Oekraïne

Foto: Geert Mak

VELP – Op woensdagavond 18 mei vindt er een interview plaats met Geert Mak over Europa en de oorlog in Oekraïne. Het interview wordt gehouden door geschiedenisdocent Willem Huetink in de Grote Kerk, Kerkstraat 32 in Velp.

Zijn boek Grote verwachtingen verscheen al in 2019, maar nu, na de coronajaren, komt hijzelf naar Velp voor een interview. Geschiedenisdocent Willem Huetink gaat met hem in gesprek naar aanleiding van dit boek over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Vanzelfsprekend betrekken ze hierbij ook de oorlog in Oekraïne en de recente ontwikkelingen in Europa.

Vertrekpunt voor het gesprek met Geert Mak zal diens laatste boek over de Europese geschiedenis zijn, Grote Verwachtingen in Europa 1999-2021. En uiteraard kunnen we in dit kader niet voorbijgaan aan de geopolitieke actualiteit: Ruslands inval in Oekraïne. Hoe kon deze nieuwe Europese oorlog ontstaan? Hebben wij zitten slapen? En welke gevolgen zal dit hebben voor de toekomst van Europa, Nederland en de machtsverhoudingen in de wereld?

De veel bekroonde schrijver Geert Mak (1946) groeide op in Friesland, als jongste kind in een predikantengezin. Al tijdens zijn studies rechten en sociologie werkte hij twee jaar als fractiemedewerker van de PSP in de Tweede Kamer. Na zijn afstuderen werkte hij als docent staatsrecht en vreemdelingenrecht aan de Universiteit van Utrecht, redacteur van De Groene Amsterdammer en van NRC Handelsblad, en als buitenlandredacteur bij de VPRO waarvoor hij een groot aantal buitenlandreportages maakte.

In 2004 publiceerde hij In Europa. Van dit boek over Europa in de twintigste eeuw maakt hij met de VPRO een documentaire televisieserie. De opvolger hiervan, Grote Verwachtingen, bestrijkt de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw ( ook hierover maakte hij met de VPRO een tv-serie).

Interview met Geert Mak over Europa en de oorlog in Oekraïne

  • Datum: Woensdag 18 mei 2022
  • Tijd: 20.00 – 22.00 uur
  • Locatie: Grote Kerk, Kerkstraat 32, Velp
  • Entree: voorverkoop € 15,-, aan de zaal € 17,50 (CJP/Gelrepas: € 7,50)
  • Reserveren en meer info: www.eenpassievoorboeken.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen