Kunstmarkt en kunstveiling in Velp

Foto: Nieuwe Ruimte

VELP – Een origineel kunstcadeau voor de feestdagen kopen? Dat kan in Velp. Op 1 en 2 december is er kunst te koop op de markt en de veiling. Op 1 december staan de kramen opgesteld in de voormalige bibliotheek, nu Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32.

Ongeveer twintig professionele kunstenaars verkopen op zaterdag 1 december vanaf 12.00 uur werk tegen een lage prijs. Buiten wordt ook kunst verkocht in de kunstbus van JP Buijvoets uit Arnhem.

Op zondag 2 december worden vanaf 13.00 uur kunstwerken geveild door veilingmeester Kassiël Gerrits. Er is werk van regionale kunstenaars, de donateurs van de stichting Nieuwe Ruimte.

Topstukken zijn de zeefdrukken ‘Zaklantaarn’ van Jeroen Henneman en ‘Ruimte om te groeien’ van Gradus Verhaaf. Onder de hamer komen ook workshops en een huiskamerconcert, dat speciaal voor de koper gegeven wordt door zanger/gitarist Hans Hamers uit Nijmegen.

Bezoekers die een kunstlot kopen maken kans op de zeefdruk ‘Dance’ van de Velpse kunstenaar Rob van Oosten. De te veilen kunstwerken zijn te bekijken op 1 december tijdens de kunstmarkt.

Nieuwe Ruimte is op zaterdag 1 december zondag 2 december open van 12.00 uur tot 17.00 uur. De entree is op beide dagen gratis.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden