Opening tiende expositie Nieuwe Ruimte Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Voor de tiende keer al weer, in haar tweejarige bestaan, werd zondag 20 oktober een nieuwe expositie geopend in Nieuwe Ruimte aan Den Heuvel in Velp, de Panta Rhei Grafiek expositie.

Gedrukte kunst

De tentoonstelling draagt dit keer het thema Grafiek, dus alles wat hoort bij gedrukte kunst, dit kan in de vorm van houtsnede, ets, litho of welke vorm van druk techniek dan ook. Panta Rhei is een filosofische uitspraak, toegeschreven aan de Griekse Filosoof Heraclitus, en betekend zo veel als ‘alles stroomt’.

Mijlpaal

Onder grote belangstelling opende voorzitter Rob van Oosten de expositie met een korte speech. Van Oosten vroeg om een applaus voor alle leden, donateurs en medewerkers bij het behalen van deze mijlpaal. Om deze tiende opening extra te feestelijk te maken was er taart en een wijntje voor alle aanwezigen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Panta Rhei Grafiek expositie Nieuwe Ruimte Velp - rheden.nieuws.nl

TraFiek Arnhem,

Vervolgens was de beurt aan Edwim Peters, van TraFiek Arnhem, die bij deze expositie de kans kreeg om het werk van haar leden te exposeren in Nieuwe Ruimte. Peters nam van de gelegenheid gebruik maken om de exposerende kunstenaars van Trafiek een voor een even kort in het zonnetje te zetten. En er was speciale aandacht voor Pieter Copier, de PR-man van Trafiek voor het harde werk dat hij voor de organisatie had verricht.

Kunstbrug

Hierna werd het woord gegeven aan Anja Bourgondiën van Lingeprint uit Huissen. Ze bedankte Rob van Oosten voor de mogelijkheid tot samenwerking, voor het slaan van een kunstbrug tussen Huissen en Velp. Verder was er was muziek van Hans Hamers, die speciaal voor deze dag een duo vormde, en huisdichter René Kijne, die de moeilijke taak had een gedicht te schrijven over grafiek.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Panta Rhei Grafiek expositie Nieuwe Ruimte Velp - rheden.nieuws.nl

John Hartjes kunstenaar van de maand

Er was voldoende te zien en beleven bij deze, ondanks het sombere weer, overvolle opening. Hoewel de taart op is gegaan, is de expositie nog voor iedereen te bezoeken tot en met 24 november elke zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Naast de vele werken van de mensen van Nieuwe Ruimte, TraFiek, en Lingeprint is er speciale aandacht voor de Kunstenaar van de Maand John Hartjes en de etalages van Cor Stoel en Kassiël Gerrits. Ook is er een speciale ruimte met werk van de recent overleden kunstenares Ellen Baptist. Ook zullen er weer verschillende workshops en lezingen worden gegeven om deze expositie nog meer tot leven te laten komen. Voor meer informatie hierover: https://www.nieuwe-ruimte.nl/

Voor meer informatie:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden