Expositie Gefundenes Fressen in De Nieuwe Ruimte te Velp

Foto: De Nieuwe Ruimte

VELP – Nieuwe Ruimte trapt 2020 af met de expositie ‘Gefundenes Fressen’. De kunstenaars hebben op allerlei manieren invulling gegeven aan dit motto.

Het resultaat is van 19 januari t/m 15 maart te zien in de oude bibliotheek aan Den Heuvel 32 in Velp. Ook de activiteiten tijdens de expositie sluiten aan bij het thema.

Gefundenes Fressen staat in het teken van voeding in de ruimste zin van het woord. Het is een Duitse term die ook in Nederland wordt gebezigd; soms in de letterlijke betekenis van ‘gevonden aas of voedsel’, maar vaker in de meer figuurlijke betekenis van hapklare brokken of een buitenkansje dat men niet mag laten lopen. De opening is zondagmiddag 19 januari door voormalig boswachter en kunstenaar Walter de Wit. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Duo Marienke.

Tijdens Gefundenes Fressen zijn er bijna elke zondag speciale activiteiten. Dichter René Hugo Kijne bijt 26 januari het spits af met ‘Oneindig het begin’, waarin hij het afgelopen jaar 2019 verwoordt en het tevens tot beeld brengt als Gefundenes Fressen. Zijn voordracht begint om 15.00 uur. Zondag 2 februari is er een optreden van Henk Boogaard met cabareteske liedjes. Zondag 16 februari zijn er lezingen van gastexposant en topkok Angélique Schmeinck (bekend van 24Kitchen) en Marieke Karssen (over voedselbossen). Nieuwe Ruimte is zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur open.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden