Expositie Thijo van Beek in Bibliotheek Dieren

Foto:

DIEREN – Vanaf maandag 16 januari is er in de Bibliotheek van Dieren een expositie te zien van Thijo van Beek. In deze expositie laat hij verschillende werken zien die gemaakt zijn met de techniek ‘acrylic pouring’.

De expositie is te bezoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek, maandag van 13:00 – 18:00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 09:00 t/m 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. De expositie is tot ongeveer half maart te bezoeken. Thijo zal zelf ook af en toe aanwezig zijn, er liggen visitekaartjes en flyers in de ruimte klaar, hierop zijn de contactgegevens van Thijo en extra informatie te vinden. Ook ligt er een schrift waarin bezoekers een stukje kunnen schrijven over wat ze er van vinden en/of wat voor gevoel men bij de kunstwerken heeft.

“Mijn lijf is 68 jaar oud, in mijn gevoel en manier van denken ben ik 34 jaar jong.”

Over Thijo van Beek.

Thijo is geboren en getogen in Aalsmeer en sinds eind 2017 woonachtig in Dieren, sinds een paar jaar is hij gepensioneerd. Thijo is 30 jaar lang vrachtwagenchauffeur geweest en daar na 15 jaar zelfstandig cameraman en filmeditor. “Ik ben mijn hele leven al creatief geweest. Zo heb ik jarenlang vliegers ontworpen en gebouwd, heb ik wensbomen gebouwd voor diverse zorgcentra, als vrijwilliger een groep dementerende bejaarden begeleid bij het maken van leuke creatieve dingen. Ook mijn werk als cameraman was erg creatief.”

Acrylic pouring’

Sinds ruim anderhalf jaar geleden heeft Thijo de techniek van het ‘acrylic pouring’ ontdekt en sinds hij daarmee begonnen is, is zijn productie van stukken enorm hoog. In het huis van Thijo is er al veel dat eraan moest, zoals kastjes, de trap, zelfs de balletschoenen van zijn vrouw, die al 40 jaar een balletstudio heeft zijn tot kunst verheven en die opgepimpte balletschoentjes hangen nu dus ook in haar studio.

Thijo wil met deze expositie meer mensen zijn kunst laten zien, en misschien ook wel wat stukken, te verkopen. De prijzen zijn bewust erg laag omdat hij vindt dat kunst niet elitair is en voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Ook heeft Thijo het idee om ook workshops te gaan geven, gebruik makend van deze mooie techniek, hij is alleen nog op zoek naar een betaalbare en geschikte ruimte waar hij deze kan geven. Hiervoor kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

“Ik ben alleen nog op zoek naar een geschikte en betaalbare ruimte.”

Contact:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen