Expositie: IJzer door de eeuwen heen – van Toetanchamon tot Hoogovens

VELP – Expositie in Het Gelders Geologisch Museum met als thema: IJzer door de eeuwen heen – van Toetanchamon tot Hoogovens

Tot juli 2023 kunt u in het museum de tentoonstelling over ijzer bewonderen

IJzer is een van de meest bekende metalen. Het is al sinds de oudheid bekend. De techniek om ijzer te maken, kende men al in de Bronstijd, maar het toen nieuwe metaal raakte pas vanaf ongeveer 1200 voor Christus bekend in Klein-Azië, en sinds 800 voor Christus raakte het in gebruik in onze omgeving.

IJzererts komt op zeer bescheiden schaal ook in ons land voor, als ‘moerasijzererts’ of óer’ (vooral in het gebied langs de Oude IJssel). Het wordt gevormd in beekdalen en moerassen. Vroeger was dit een waardevol erts, tegenwoordig wordt het niet meer gebruikt. Moderne hoogovens gebruiken inmiddels ijzererts afkomstig uit de hele wereld.

Deze expositie is t/m juni te bezoeken en vrij toegankelijk bij regulier museumbezoek. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Het museum is geopend van: Dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur zonder reservering!

Welkom in het Gelders Geologisch Museum, Parkstraat 32, Velp (www.geologischmuseum.nl).

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen