Reizende tentoonstelling: De Kracht van Velp-Zuid

Foto:

VELP/ELLECOM – Velp-Zuid stond bekend als de wijk waar men de handen uit de mouwen stak. In de straten van Zuid vond je de maakberoepen van anonieme timmerlui, fabrieksarbeiders, oppermannen enz.

Onderin was en is befaamd om z’n bruisende activiteiten. Hier ontplooiden vrijwilligers met inzet en volharding initiatieven: Tour de Oude Jan, Bouwdorp Kluiskamp, Wandelvereniging Steeds Voorwaarts enz.

Talloze muziekkorpsen en een grote diversiteit aan sportverenigingen kwamen hier tot bloei. De wijken kenden een fijnmazig netwerk van middenstanders en van ontelbare verenigingen met fraaie namen: De Zangvogeltjes, Raskonijn, Het Nuthoen of de Mr. H. M. van der Zandtvereniging.

Al die werkplaatsen bieden karakter, samenhang en verbinding in het dorpsleven van Zuid. De tentoonstelling doet eer aan de creativiteit, het doorzettingsvermogen en de kracht van de zuiderlingen. Fraaie foto’s, unieke documenten en voorwerpen voeren de toeschouwer terug tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

DE KRACHT VAN ZUID toert vanaf mei 2023 door Velp en eindigt in Ellecom.

  • Bibliotheek Velp: 5 tot 18 juni
  • Ulenpas: 19 juni tot 4 juli
  • De Poort: 3 tot 16 juli
  • Het Raadhuis: 24 tot 30 augustus
  • De Dingenfabriek: 9 en 10 september
  • Turnhal Ellecom: 17 tot 24 oktober

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen