Nieuwe expositie in de lichtstraat van Ontmoetingscentrum De Paperclip

Foto: Joan de Vries

VELP-  Tot 20 oktober zijn de schilderijen van Joan de Vries in ontmoetingscentrum De Paperclip in Velp te bewonderen. Hij woont in Velp en is op latere leeftijd met schilderen begonnen zoals uit zijn stukje hieronder blijkt.

Joan de Vries over zijn ontwikkelingen

“In mijn jeugd heb ik altijd graag getekend en won er ook wel eens een prijs mee. Met schilderen begon ik rond mijn zestigste. Meestal werk ik realistisch; vooral landschappen en portretten. Maar ook ‘verzinsels’. Het schilderen en tekenen zit een beetje ‘in de familie’. Mijn vader, Tjomme de Vries, was o.a. kunstschilder en tekenleraar. Hij had, evenals mijn moeder, de toenmalige kunstnijverheidsschool ‘Minerva’ in Groningen gedaan. Vervolgens de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Ik heb mijn vader echter nooit zien schilderen. Mijn eerste basis in schildervaardigheden leerde ik bij Anton Homan in Velp. Daarna ben ik verder gegaan bij Antoine van den Berg, docent bij atelier Creso te Velp. Ik schilder vooral voor mijn plezier, meestal in olieverf, soms in acryl. Af en toe maak ik een aquarel.”

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van Ontmoetingscentrum De Paperclip, Eiberstraat 16 in Velp.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen