Landschapsdag gemeente Rheden: Hoeve De Bonte Bentheimer te Spankeren

RHEDEN/SPANKEREN – Zaterdag 28 september opende wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden officieel De Landschapsdag bij de veerpont aan de Lathumse Veerweg, het fietspad in Rheden. Dit deed hij in het bijzijn van vele vrijwilligers.

Er waren diverse lokaties waar activiteiten werden georganiseerd door diverse organisaties, ook de Hoeve De Bonte Bentheimer te Spankeren

Kappersweg 3 Spankeren:

Op deze Landschapsdag was ook de Hoeve de Bonte Bentheimer van Ron en Majola te bezoeken. En kon men een kijkje nemen in de stallen en weide waar de Bonte Bentheimers vertoeven, een bijzonder Nederlands landvarken. Maar er waren ook paarden, koeien, kippen te bewonderen. In het winkeltje Ron Ron, ( de naam is eigenlijk ontstaan toen de dochter op school Franse les had en de betekenis van Ron Ron hoorde namelijk Knor Knor) Voor boer Ron een uitgelezen kans de winkel zo te benoemen. In de winkel word het blije scharrelvlees verkocht, maar ook de eieren van de bijzonder kip soort Chaamshoen.

Het terras was gezellig ingericht waar men kon genieten van thee, koffie, boerenijs of een broodje worst, terwijl de kinderen zich konden vermaken op het springkussen.

Info: www.bontebentheimer.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor andere lokaties op:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of  september wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden