Feestelijke ingebruikname van het nieuwe (wolvenkerende) raster bij de Rhedense Schaapskooi

RHEDEN – Op vrijdag 12 november is het nieuwe (wolvenkerende) raster bij de Rhedense Schaapskooi officieel in gebruik genomen.

De gebiedsmanager Jeroen de Koe van Natuurmonumenten en voorzitter Herman Wehkamp van de Stichting de Rhedense Schaapskudde verrichtten de openingshandeling door twee enorme stekkers met elkaar te verbinden. En natuurlijk kwam de wolf op bezoek om het schrikdraad te testen.

Een jaar geleden bleek dat het oude raster rondom de weide bij de schaapskooi nodig aan vervanging toe was. Dit was een mooie gelegenheid voor beide partijen om in gesprek te gaan hoe een en ander in gang kon worden gezet door het terrein rondom de schaapskooi ook gelijk wolvenbestendig te maken.

Natuurmonumenten heeft ervoor gezorgd dat het raster vervangen werd en de Rhedense Schaapskudde heeft, mede dankzij sponsoren, het raster wolvenkerend gemaakt.
Het nieuwe hek is hoger en helaas aan de buitenzijde voorzien van 3 stroomdraden. In het verleden zaten de stroomdraden aan de binnenkant van de afrastering, maar om de wolf af te schrikken moeten ze helaas aan de buitenzijde geplaatst worden. Ook zijn boven de staldeuren aan de buitenzijde van de schaapskooi rasters geplaatst.

Zowel Natuurmonumenten als de Rhedense Schaapskudde juichen de komst van de wolf op de Veluwe toe, maar natuurlijk moeten dan wel de schapen beschermd worden.

Omdat de schapen ook op andere weiden in het gebied staan, worden deze in de toekomst ook voorzien van stroomdraden om wolven buiten de weiden te houden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden