Westervoort heeft carnavalsoptocht met ruim 60 praalwagens en groepen

WESTERVOORT/VELP – Afgelopen zondag 4 februari 2024 was het weer feest in de Liemers met de 67e editie van de grootste carnavalsoptocht, georganiseerd door Cv. De Dolbotters uit Westervoort,Cv. de Narrenkap en Cv. de Blaospiepkes uit Velp waren ook aanwezig.

Om 13.11 uur begon de optocht vanuit de Dorpstraat bij zalencentrum Wieleman, de thuisbasis van Cv. De Dolbotters. Ongeveer 60 praalwagens, een aantal loopgroepen en een muziekkorps trokken door het “Doldorp”. De route liep langs verschillende straten en eindigde weer bij Wieleman in de Dorpstraat, waar de deelnemers werden ontvangen met muziek, buitenbars en een prijsuitreiking met een totale prijzenpot van €700. Binnen in de zaal ging het feest nog lang door.

De optocht trok veel toeschouwers uit Westervoort en omgeving, die genoten van de prachtige praalwagens en mooi uitgedoste loopgroepen. Ondanks een beetje regen was de temperatuur aangenaam, rond de 6 graden, hoewel de wind het wat kouder deed aanvoelen. Voor men het wist, was de stoet van ongeveer 3 kwartier tot een uur voorbij.

Carnavalsvereniging De Dolbotters organiseert al sinds 1954 het carnavalsfeest in Westervoort. Voor meer informatie kun je kijken op www.dedolbotters.nl.

Een samenvatting van de carnavalsoptocht Westervoort 2024 staat online op Westervoortplaza.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen