Foto’s Ontzet Rhederhof, Reliable Sword 

RHEDEN – Voor de vierde keer “trachtten” de Luchtmobiele Brigade en de Landmacht vandaag voormalig bejaardenhuis Rhederhof te heroveren op de vijand, aangezien dit de laatste keer was moest het wel lukken vandaag en dit was het geval.

Afgelopen weken heeft de Luchtmobiele Brigade in het kader van de oefening Sequental Guard, in een grote meer wekelijkse oefening getracht de vijanden uit Rhedehof te halen en te houden, steeds kwamen ze terug en uiteindelijk moest de Landmacht in actie komen om Rhederhof leeg te vegen.
Deze keer was niet de Luchtmobiele Brigade maar de Landmacht aan de beurt om met een groot aantal manschappen het flatgebouw terug te veroveren op de vijand, geholpen door een meerdere helikopters, waaronder een Chinook van het 
atuxlg87f2pyj6i5nommdpiwm
Meer dan tweeduizend militairen nemen van 12 tot 23 mei deel aan de oefening Reliable Sword, deze grote militaire oefening gaat zich afspelen in Zuid Holland (Den Haag), Noord Brabant en Gelderland. Tijdens de oefening worden de militairen over de weg met voertuigen en door de lucht met helikopters, vliegtuigen en parachutes ingezet. 
De oefening is een belangrijke mijlpaal in het opwerken voor de Immediate Response Force (IRF) van de NAVO. Deze internationale eenheid kan door de NAVO in 2015 ingezet worden voor militaire operaties. 
l8g3uok9kukqk48aahugcu2z0
Reliable Sword vindt grotendeels plaats buiten de normale oefenterreinen en in de civiele omgeving, missies in Bosnië, Irak en Afghanistan hebben uitgewezen dat de militairen het merendeel van hun taken uitvoeren tussen, voor en samen met de bevolking.  Door ook op deze manier te oefenen benadert het leger de werkelijkheid van een militaire inzet waar dan ook ter wereld.  
(Foto’s: Teun Riphagen) 
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Kijk voor eerdere publicaties op:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
digh2ufk4fcjw537muydjecf9
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen