Rhederhof voor de derde keer ontzet

RHEDEN –  Voor de derde keer werd vanochtend heel vroeg Rhederhof heroverd op de vijand, een compagnie van de Luchtmobiele Brigade had donderdag na de landing op vliegveld Deelen opdracht gekregen om 06:00 uur te starten met deze actie.

Vanaf vliegveld Deelen waar na de landing al vijandelijk contact was geweest zijn een 100-tal rode baretten in het donker vannacht naar Rheden gelopen waar inderdaad om 06:00 gestart werd met het heroveren van Rhederhof. 
Deze keer mocht er gebruik gemaakt worden van explosieven om de toegangsdeur eruit te blazen, dit werd vooraf gegaan door een “afleidingsmanoeuvre” aan de andere zijde van het gebouw. Nadat de deur met een geweldige knal van de explosieven ontzet was konden de Rode Baretten, eerst in kleine groepjes van 6 à 8 man naar binnen om de trappenhuizen veilig te stellen. 
Er hadden zich een 20-tal “vijandelijke strijders” in het gebouw verschanst, die door kamer voor kamer de flat uit te kammen overmeesterd moesten worden door de militairen van de Luchtmobiele Brigade. Enkele “gewonden” werden tijdens het gevecht uit het pand gehaald en naar een veilige plek gebracht voor verdere verzorging.
De Luchtmobiele Brigade was de afgelopen weken al twee keer eerder aanwezig in Rheden om andere militairen te oefenen. “Op zich is dit heel bijzonder, en we maken dit niet vaak mee dat we in Nederland op zo’n mooie locatie, kunnen oefenen”, aldus Pascal Oude Tijdhof, woordvoerder van de Luchtmobiele Brigade.
Voor wie al deze oefeningen gemist heeft, binnenkort zal er nog een oefenmoment zijn van de Luchtmobiele Brigade wanneer er een zogenaamde “Snelle offensieve actie” plaats vindt. Hou onze site in de gaten voor meer informatie. 
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Eerder publicaties over Luchtmobiele Brigade in Rheden: 
 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
2014-05-09-rhederhof-rheden-019
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen