Roncallischool wint de Peter Petersenprijs

VELP/NUNSPEET – De Roncallischool uit Velp heeft afgelopen vrijdag 14 november uit handen van de Nederlandse Jenaplan Verenging (NJPV) de Peter Petersenprijs in ontvangst genomen.

De school uit Velp verdiende deze prijs omdat zij het Jenaplanonderwijs op een bijzondere en inspirerende manier vormgeven.
De Peter Petersenprijs, vernoemd naar de bedenker van het Jenaplanonderwijs, wordt elk jaar uitgereikt aan een school of instantie die het Jenaplanonderwijs op de kaart zet. Jenaplanscholen laten kinderen de wereld om zich heen ontdekken. Wereldoriëntatie vormt het hart van hun onderwijs. Dat doen zij door het onderwijs zo vorm te geven dat de kinderen vaardigheden leren en deze in de breedste zin van het woord inzetten. Het onderwijs draait niet alleen om taal en rekenen, het gaat om de hele persoonsvorming van het kind. Samen stappen de kinderen op de wereld af en leren zij op een betekenisvolle manier. 
ng3x4nxlowp3sjh2gshkgz0j3
De Velpse Roncallischool werkt al jaren met grote schoolprojecten. Zij hebben drie projecten per jaar en die worden schoolbreed uitgevoerd. De kinderen komen tijdens de projecten in aanraking met verschillende situaties en gebruiken daarin de vaardigheden die zij hebben geleerd. Tijdens de projecten staat het ontdekkend leren centraal. 
De Roncallischool heeft de Peter Petersenprijs gewonnen omdat zij tijdens de schoolprojecten de kinderen laten ontwerpen, onderzoeken en ondernemen. Elk project heeft zijn eigen thema. Zo staat het tweede project in het teken van onderzoekend leren. De kinderen, in alle groepen, zetten zelf een (wetenschappelijk) onderzoek op. Daarbij volgen zij vijf stappen van het onderzoekend leren. De kinderen worden begeleid door de stamgroepleiders, studenten en ouders. Een mooie samenwerking!
Het afgelopen jaar heeft de Roncallischool intensief samengewerkt met het wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit. Daardoor zijn de onderzoekende projecten nog sterker neergezet. 
Trots!
De Roncallischool is erg trots op deze waardering vanuit de Nederlandse Jenaplan Vereniging. De komende jaren gaan zij zeker door met de projecten en de onderzoekende houding bij kinderen en het team te stimuleren. 
Meer informatie over de school, de projecten en fotopresentaties is te vinden op www.roncallischool.nl.
tap51euyfkporn8ct4zv4qyz6
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen