Verkoop beeldje voor nieuw Herdenkingsmonument te Velp gestart

VELP – Het beeldje is een verkleinde versie van het beeld dat in 2015 geplaatst gaat worden in Velp als herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de 2e wereldoorlog en als eerbetoon voor de helden in Velp die zo moedig  waren om onderduikers in huis te nemen.

Veel mensen waaronder ook Rabbijn Soetendorp, hebben hun leven te danken aan deze onderduikadressen, de Rabbijn was afgelopen donderdag 13 november te gast in Velp om diverse lezingen te houden. De eerste was in de Grote Kerk voor ongeveer 250 basisscholieren, de tweede voor middelbare school leerlingen op het Rhedens in Rozendaal en de laatste voor volwassenen op de hogeschool van Hall Larenstein. Tussendoor was hij ook nog aanwezig bij Jansen & de Feijter om de eerste beeldjes te verkopen. 
fqlz1jtfbff0t0f4kdjn9al34
De lezingen waren intensief voor de Rabbijn maar ook erg waardevol. Met zeer veel dankbaarheid en vol emotie weet hij met zijn verhaal de aandacht naar zich toe te trekken en een kerk met 250 scholieren stil te krijgen.
De opbrengst van het beeldje met de titel “Het ondergedoken kind” dat vanaf nu te koop is zal besteed worden aan het herdenkingsmonument dat op 16 april 2015, precies 70 jaar na de bevrijding van Velp, onthuld zal worden door Rabbijn Soetendorp. Het beeldje is te koop bij Boekhandel Jansen & de Feijter in de Emmastraat te Velp.
vbgovum7vw78dnji9ik430h52
De ontwerpster van zowel het kleine beeldje als het grotere beeld is kunstenares Yvon van Wordragen, kijk op www.yvonvanwordragen.nl voor meer van haar werken.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.
Kijk voor een eerdere publicatie op:
x2gs1ofsryxu3umd3r68tap54
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen