Gemeente aan de slag met verbeterpunten Dieren Noord-Oost

Foto: gemeente Rheden

DIEREN – Op maandag 19 november start de gemeente met het uitvoeren van de verbeterpunten in Dieren Noordoost. De verbeterpunten zijn tijdens een inloopbijeenkomst aan de bewoners van de wijk voorgesteld. De maatregelen zijn een 30 km zone, extra parkeervakken en aanpassingen in het groen.

Werkzaamheden

Maandag 19 november starten de werkzaamheden met het plaatsen van zone-borden bij de toegangswegen van de wijk. De gemeente brengt drempels aan in de Meidoornlaan tussen de Imboslaan en het fietspad naar de Breukinklaan, de Cederlaan en de Breukinklaan. Tijdens deze werkzaamheden zijn de wegen afgesloten.

De exacte data van de werkzaamheden staan op tekstborden op de betreffende plaatsen. Voor het verkeer is er een omleiding via borden weergegeven. Ook voor de inrichting van de schoolzone rond de basisscholen in Dieren Noordoost sluit de gemeente de weg tijdelijk af. Ook hier informeren de tekstborden verkeersdeelnemers over de exacte data.

Werkzaamheden hofjes

Er komen aanpassingen voor de toegangen van de Pijnboom-, Esdoorn-, Wilgen-, Haagbeuk-, Iepen-, en de Sparrenhof.  De hofjes krijgen extra parkeervakken. De omwonenden krijgen een bewonersbrief over het tijdstip van de uitvoering van de werkzaamheden.

Kappen bomen

De gemeente kapt op een aantal plaatsen in de wijk bomen. Doordat de boomwortels het trottoir en de rijbaan omhoog drukken, ontstaat het gevaar voor struikelen en blijft regenwater op de rijbaan staan. Op sommige plekken plant de gemeente nieuwe bomen. Op andere plekken is er helaas geen ruimte voor een nieuwe boom omdat de groeiplaats onvoldoende is. De kapwerkzaamheden vinden plaats in december 2018 en januari 2019. Het planten van nieuwe bomen staat voor maart en april 2019 gepland. De bewoners in de directe omgeving ontvangen vooraf een bewonersbrief.

Informatie

De tekeningen van de verbeterpunten in Dieren Noordoost zijn te bekijken:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden