Inwonerspanel Rheden Spreekt doet onderzoek naar toezicht en handhaving

Foto: Rheden Spreekt

GEMEENTE RHEDEN – Ben u al lid van het inwonerspanel Rheden Spreekt? Hierin worden 4 keer per jaar diverse vraagstukken die leven bij het bestuur van gemeente Rheden in onderzoeksvorm aangeboden aan de leden van het inwonerspanel Rheden Spreekt.

Op dit moment wordt er door gemeente Rheden onderzoek gedaan over toezicht en handhaving fysieke leefomgeving. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de rekenkamercommissie van de gemeente Rheden, de vragenlijst is opgesteld door onderzoeksbureau Pro Facto B.V., dit is onafhankelijke partij niet behorende bij de gemeente.

Wilt u ook lid worden van Rheden Spreekt? Kijk dan hier: https://www.rhedenspreekt.nl/home.html. Als lid van Rheden Spreekt heeft u direct invloed op de kwaliteit van uw leefomgeving, de gemeentelijke dienstverlening, beleid en projecten.

Doet u mee? Daar staat natuurlijk ook wat tegenover! U krijgt namelijk exclusief inzicht in de resultaten van de onderzoeken waar u aan meedoet en een toelichting van de gemeente op wat zij met alle input doen. Schrijf je nu in en denk mee over de toekomst! https://www.rhedenspreekt.nl/home.html

Onderzoek toezicht en handhaving fysieke leefomgeving

Pro Facto wil onderzoeken hoe de gemeente Rheden controleert of haar inwoners zich aan bepaalde regels houden (=toezicht). En hoe zij ervoor probeert te zorgen dat inwoners zich aan de regels houden (=handhaving). Het gaat in dit onderzoek alleen om de wetten en regels in het fysieke domein. Dat wil zeggen: alle wetten en regels die gaan over onze omgeving. Voorbeelden zijn wetten en regels over wonen, bouwen, milieu, winkelgebieden en het kappen van bomen. Een voorbeeld van toezicht in het fysieke domein is de controle van bouwprojecten. De gemeente kijkt of volgens de regels wordt gebouwd. Als dat niet zo is, kan de gemeente handhaven. Het bouwproject moet dan worden gestopt. Of er kan nog een vergunning worden aangevraagd. Hierover geeft de gemeente informatie.

Bent u tevreden over de manier waarop de gemeente controleert? En hoe kan het beter. Dit is belangrijk om te weten, omdat de gemeente binnen 2 jaar nieuwe regels moet maken. Dan wordt namelijk landelijk de Omgevingswet ingevoerd.

Het beantwoorden van de vragen duurt, afhankelijk van uw antwoorden, ongeveer 5-10 minuten. Als u lid wordt van Rheden Spreekt kunt u meedoen aan het bovenstaande onderzoek.

U kunt de vragen beantwoorden op een moment wanneer het u uitkomt. Uw reactie wordt strikt vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt door onderzoek- & adviesbureau Moventem.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden