Zorgen door Toeslagenaffaire? Neem contact op met de gemeente

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Binnen de gemeente Rheden zijn er naar verwachting 19 gezinnen getroffen door de toeslagenaffaire. Landelijk is al gebleken dat het aantal ouders dat is getroffen door het onterecht stopzetten van de kinderopvangtoeslag hoger is dan eerder gedacht.

Mogelijk 20.000 ouders in Nederland moeten gecompenseerd worden voor het onterecht intrekken van de kinderopvangtoeslag. Ouders werden soms onterecht door de Belastingdienst aangemerkt als fraudeur en kwamen in grote problemen.

Ondertussen zijn de herstelacties gestart en zijn er bijvoorbeeld digitale loketten geopend waar gedupeerden terecht kunnen met hun vragen. Ondervindt u ook nadeel van deze affaire maar heeft u dit nog niet gemeld bij de Belastingdienst? Doe dit dan alsnog. Op de website van de Belastingdienst vindt u hierover meer informatie. Bellen met de Belastingdienst kan ook, via 0800 – 2358358.

Hulp bij uw zorgen

Gemeente Rheden kan zich voorstellen dat sommige inwoners als gedupeerde door deze toeslagaffaire in de problemen zijn gekomen. Als er naast de hulp en compensatieregeling die al geboden wordt, er nog vragen zijn of hulp nodig is op het gebied van schulden, wonen, zorg, gezin en werk, dan kunnen inwoners dit ook bij de gemeente Rheden aangeven. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de gemeente Rheden via het contactformulier op de website of bellen naar (026) 49 76 911 (ma t/m vr van 9.30 tot 12.30 uur).

Samen met de inwoners bekijkt de gemeente dan op welke manier ondersteuning kan worden geboden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden