Woningmarktmonitor helpt bij woonopgave

Foto: Regio Arnhem-Nijmegen

Gemeente Rheden heeft samen met andere gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen een woningmarktmonitor gemaakt. Deze monitor geeft inzicht in waar de gemeente op dit moment staat met haar woonopgave.

Vinger aan de pols

Met jaarlijkse updates houdt de gemeente een vinger aan de pols om te komen tot een gemeente waarin iedereen prettig kan wonen in fijne wijken met duurzame, levensloopgeschikte woningen. In de woningmarktmonitor komen verschillende thema’s aan bod zoals: de bestaande woningvoorraad en duurzaamheid, woningbouwplannen ten opzichte van de behoefte, verhuisbewegingen en betaalbaarheid van woningen.

Eerste uitkomsten bevestigen woonvisie

De uitkomsten van de woningmarktmonitor bevestigen de knelpunten die de gemeente al signaleerde in de Woonvisie 2020-2026. Zo zijn er voldoende plannen om de doelen voor woningbouw te halen, maar moeten de plannen versneld worden uitgevoerd met meer aandacht  voor kwaliteit. Nieuwe woningen moeten betaalbaar, duurzaam en levensloopbestendig zijn. In de Woonvisie 2020-2026 is aandacht voor deze knelpunten.

Ook handig voor anderen

Niet alleen voor de gemeente is de informatie uit de woningmarktmonitor belangrijk. De monitor is ook handig voor woningcorporaties, makelaars, huurdersverenigingen, projectontwikkelaars. Op die manier is iedereen op de hoogte van de situatie en kan de gemeente samen met haar partners werken aan de doelen in de Woonvisie.

Bekijk de monitor via https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiMjBiYTE2MTItZTg1ZC00YWJmLThlZWUtYzVkM2Q2MWEzOGQwIiwidCI6IjBmZmNiNTk3LWZhYzYtNGFmOS05MzAzLWYyZDc5MTdmMGQ2ZiIsImMiOjl9.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden