Wat vinden inwoners van de sociale voorzieningen in gemeente Rheden?

Foto: Rheden Spreekt

GEMEENTE RHEDEN – De gemeente Rheden gaat onderzoeken wat inwoners vinden van de hulp en ondersteuning voor bijvoorbeeld mantelzorg, vrijwilligerswerk, buurtwerk en meedoen in de buurt of wijk: de sociale basis.

Dit is de basis waarop mensen met elkaar samenleven. Het gaat om allerlei verbanden tussen inwoners, vrijwilligers, mantelzorgers, professionals en de gemeente. Daarom is een onderzoek gestart onder de leden van het inwonerpanel ‘Rheden Spreekt’. Ook inwoners die (nog) niet meedoen aan het panel kunnen tot en met 8 mei hun mening geven.

Inwoners werken veel samen met vrijwilligers en professionele organisaties aan een fijne samenleving waarin mensen mee kunnen doen. Hieruit ontstaan mooie, passende en soms vernieuwende vormen van ondersteuning aan naasten. De gemeente Rheden wil inwoners helpen mee te blijven doen en het gemakkelijker te maken om anderen te helpen.

Waarom dit onderzoek?

Daarom is het belangrijk om te weten wat inwoners van deze voorzieningen vinden. De uitkomsten worden gebruikt voor het verbeteren van die voorzieningen. De gemeente roept vooral ook inwoners op die zich inzetten voor een buurtinitiatief, zij die zorgen voor een naaste of inwoners voor wie meedoen in de samenleving niet vanzelfsprekend is, mee te doen. De vraag is o.a. of hulp en ondersteuning voor hen goed vindbaar en beschikbaar is.

Meedoen

Leden van het panel ‘Rheden Spreekt’ ontvangen een email over het onderzoek. Inwoners die (nog) niet deelnemen aan het inwonerpanel, maar toch graag willen meedoen kunnen de vragenlijst ook invullen via www.moventem.nl/rheden of door onderstaande QR code te scannen.

Het is ook mogelijk om de vragenlijst op papier in te vullen. De vragenlijst is telefonisch op te vragen bij onderzoek- en adviesbureau Moventem via het gratis telefoonnummer 0800 1904. Moventem is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat het onderzoek uitvoert voor de gemeente Rheden.

Vaker uw mening geven?

Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente woont, werkt en/of onderneemt kan meepraten in het panel. Mensen die vaker willen meedenken over actuele onderwerpen die spelen in de gemeente Rheden kunnen zich aanmelden via www.rhedenspreekt.nl. Na ieder onderzoek informeert de gemeente de deelnemers rechtstreeks over de resultaten en wat de gemeente daar mee doet.

Gegevens worden uitsluitend voor ‘Rheden Spreekt’ gebruikt en nooit aan derden verstrekt. De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem.

 

 

 

 

 

 

 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen