Eind april wordt het AZC aan Arnhemsestraatweg in Velp in gebruik genomen

apr 21 2022, 16:09 Gemeente
arnhemsestraatweg 348 velp
VELP - Middenin de week van 25 tot 30 april wordt het AZC aan de Arnhemstraatweg te Velp in gebruik genomen. Allereerst komen de 50 AMV’ers (Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen) vanuit Duiven naar Velp. Snel daarna, waarschijnlijk begin mei, volgen de 80 (kansrijke) statushouders. Deze opvang voor vluchtelingen is in principe voor 3 jaar.
Naast dat de kinderen naar school gaan, wordt er voor de bewoners ook activiteiten en dagbesteding georganiseerd. Inwoners die hier een bijdrage aan willen leveren, kunnen zich melden bij Lenie van Goor van stichting vluchtelingenwerk via [email protected] .
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvang van vluchtelingen aan de Arnhemsestraatweg in Velp. Voor de duidelijkheid, de opvang aan de Kerkallee in Velp voor de Oekraïense vluchtelingen is de verantwoordelijkheid van de gemeente.
Kijk voor meer informatie over het AZC in Velp op: https://www.coa.nl/nl/locatie/velp-arnhemsestraatweg .
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.