Juvat Westendorp brengt jeugd in beweging tijdens de Triatlon Experience!

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Op donderdag 23 juni was acteur en danser Juvat Westendorp te gast bij de Triatlon Experienc in Openluchtzwembad aan de IJsselsingel in Rheden. Juvat is ambassadeur van Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst (JOGG) en bezoekt scholen en sportvelden door het hele land.

Vaak enthousiast en soms wat zenuwachtig betraden de leerlingen van Rhedens Rozendaal en Aeres Velp de sporthal. Juvat wist alle leerlingen in beweging te krijgen door een energieke warming up. Als danser weet hij als geen ander hoe belangrijk een gezonde leefstijl en omgeving zijn. Op een positieve manier bracht hij dit over op jongeren.

Ieder in zijn eigen tempo

Wethouder Sport Ronald ter Hoeven luidde de bel waarna de leerlingen richting het zwembad sprintten, waar het eerste onderdeel van de triatlon startte. De triatlon bestaat namelijk uit drie onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen. Onder luid gejuich van de leerkrachten kwam de snelste leerling na 18 minuten over de finish. Of de leerlingen er nu 18 of 45 minuten over deden, elke leerling werd enthousiast onthaald. Tijdens de triatlon ging het erom dat je in beweging bent, snel of langzaam; iedereen in zijn eigen tempo.

Gezonde leefstijl

Naast voldoende bewegen zit je lekkerder in je vel als je voldoende slaapt, water drinkt en gezond eet. Na afloop van de triatlon kregen de leerlingen consumptiebonnen waarmee zij twee gezonde snacks konden halen. Het terras van het Openluchtbad was omgetoverd tot een gezond foodtruckfestival waar de leerlingen konden kiezen uit o.a. fruitcocktails, wraps, salades en groentefrietjes uit de oven. Gemeente Rheden en gemeente Rozendaal stelden vanuit het preventieakkoord een subsidie beschikbaar voor de gezonde snacks.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen