Ontwerpbesluiten gedeeltelijke afsluiting Nationaal Park Veluwezoom ligt ter inzage

Posbankloop 2016
Posbankloop 2016
Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN/ROZENDAAL – De colleges van burgemeester en wethouders van Rheden en Rozendaal hebben beiden op 20 februari 2024 een ontwerp-verkeersbesluit genomen voor de gedeeltelijke afsluiting van de wegen in het Nationaal Park Veluwezoom.

Ontwerpbesluiten ter inzage

De ontwerp-verkeersbesluiten staan gedurende een periode van 6 weken open voor zienswijzen. De besluiten worden gepubliceerd op

www.officielebekendmakingen.nl en in lokale kranten. Naar verwachting zullen de colleges, mede op basis van de binnengekomen zienswijzen, voor de zomer van 2024 definitieve verkeersbesluiten nemen voor de veranderingen in de verkeerssituatie. Pas na het nemen van de definitieve verkeersbesluiten worden de maatregelen uitgevoerd.

De besluiten betekenen dat een deel van de wegen in het gebied met verkeersborden wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer in de weekenden, op feestdagen en in de maanden juli en augustus. Dit is een volgende stap in de uitvoering van het Masterplan Welkom Veluwezoom. In dit plan, dat in 2022 door de gemeenteraden van Rheden en Rozendaal is vastgesteld, wordt nauw samengewerkt met Natuurmonumenten.

Vermindering druk op kwetsbare natuur

De afsluitingen moeten leiden tot minder gemotoriseerd verkeer in en door het Nationaal Park. Hiermee wordt kwetsbare natuur beter beschermd en het draagt bij aan het herstel van de natuur. Doordat er minder auto’s en motoren in het gebied mogen komen, zal dit ook voor minder overlast zorgen in de omliggende dorpen.

Schietbergseweg bij Rheden tweerichtingsverkeer

Om de bereikbaarheid van onder andere het Posbank Paviljoen en de bijbehorende parkeerplaats tijdens de afsluitingen mogelijk te maken, is het de bedoeling om het deel van de Schietbergseweg ten noorden van de Heuvenseweg weer tweerichtingsverkeer te maken. Nu kan autoverkeer hier alleen nog het Nationale Park in rijden. Daarnaast voorzien de ontwerp-verkeersbesluiten ook in een aantal kleinere verkeersmaatregelen die betrekking hebben op het verbeteren van de verkeersveiligheid. En maatregelen die de bereikbaarheid van woningen en bedrijven in het gebied moeten garanderen.

Bron: gemeente Rheden

Bezoekerscentrum Veluwezoom Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen