Wolvensymposium Hogeschool Van Hall Larenstein 19 juni 2019

Foto: provincie Gelderland

VELP – Op 19 juni organiseren Studievereniging LaarX, Wolven in Nederland, Hogeschool Van Hall Larenstein, Wolf-Fencing Nederland en Canine Efficiency een symposium over de terugkeer van de wolf naar Nederland in Hogeschool van Hall Larenstein te Velp.

Er zal aandacht besteedt worden aan de redenen dat de wolf zich na ruim een eeuw afwezigheid weer heeft gevestigd in Nederland, de vraag hoeveel geschikt leefgebied er in Nederland voor de wolf te vinden is en de impact van de terugkeer van de wolf op ecosystemen.

Daarnaast zal er uitgebreide aandacht zijn voor de gevolgen van de terugkeer van de wolf voor boeren die vee houden, maatregelen die genomen kunnen worden om schapen en ander vee te beschermen tegen aanvallen door wolven en wat de provincie Gelderland kan betekenen op het gebied van schadepreventie en -compensatie.

Toegang is gratis maar aanmelden is verplicht.

Dit kan door een mail te sturen aan [email protected] met daarin de voor- en achternamen van alle personen die u aan wilt melden. Meer informatie over het exacte programma en tijden is te vinden op http://www.svlaarx.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden