Olifanten en giraffen Burgers’ Zoo blij met container vol met wilgentenen uit Velp

Foto: Burgers' Zoo

VELP/ARNHEM – In januari en maart 2023 hebben vrijwilligers wilgen geknot bij biologische melkveehouderij De Elzenhof te Velp. Samen met boer en boerin Wilco en Rosan zijn er de eerste keer twee containers van 5m3 vol gezaagd met wilgentenen. Deze containers ware gebracht en werden ook weer opgehaald door Burgers’ Zoo die erg blij is met de inhoud.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Olifant eet wilgentenen

Wilgentenen zijn namelijk een lekkernij voor de olifanten en giraffen van de dierentuin, ze zijn er gek op en kunnen weken genieten van een container vol met deze smakelijke takken. En olifanten en giraffen zijn niet de enige dieren die van deze smakelijke takken houden.

Dieren vinden wilgentenen lekker omdat wilgenbast en -bladeren salicylzuur bevatten, een stof die een pijnstillend en ontstekingsremmend effect heeft. Het eten van wilgentenen kan dus verlichting bieden bij pijn en ontstekingen in het lichaam van het dier. Daarnaast kunnen wilgentenen ook helpen bij het schoonhouden van de tanden en kiezen van het dier, doordat het kauwen op de takken helpt bij het verwijderen van tandplak en tandsteen. Veel dieren hebben daarom de gewoonte om op wilgentenen te kauwen of eraan te knagen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wilgen knotten - Vrijwilligersgroep De Elzenhof

De vele wilgentakken die afgelopen zaterdag 4 maart weer zijn afgezaagd bij het wilgenknotten, gaan gebruikt worden om een takkenril of takkenwal te maken als afscheiding op het terrein van De Elzenhof. Belangstellenden die graag eens mee willen werken op een zaterdag kunnen zich opgeven bij de coördinator van Vrijwilligersgroep van Stichting Landschapsbeheer Gelderland ‘De Elzenhof’: [email protected].

Kijk voor meer informatie over burgers’ Zoo op: https://www.burgerszoo.nl/

Kijk voor meer informatie over Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) op: https://slgelderland.nl/

Takkenril

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen