Huldiging en afscheid dokter Boissevain

Volkomen verrast ondergingen oud-huisarts dokter Willem Boissevain en zijn echtgenote de Serenade die hen werd gebracht door de Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt. Na 50 jaar voorzitterschap van het 4 Mei Comité Velp had hij enige tijd geleden al zijn functie voorlopig overgedragen aan mr. John Bosnak.

Maar vorige week werd hij gehuldigd en getrakteerd op een afscheidsfeestje in café Laros op Jeruzalem in Velp.

Van der Zandt zegde meteen haar medewerking toe om voor de scheidend voorzitter te komen spelen. In die afgelopen vijftig jaren heeft deze vereniging tientallen malen de muziek verzorgd bij de Dodenherdenkingen in het Villapark en dus samengewerkt met de voorzitter. Namens het gemeentebestuur sprak wethouder Constans Pos waarderende woorden en overhandigde een kunstwerk in de vorm van een sepia van de boerderij van Eggink, aan de IJssel in Velp.

Gouden speld

Later die avond bood John Bosnak, namens het Velpse comité, behalve een ingelijste oorkonde, een unieke ‘gouden speld’ aan in de vorm van het Vredesfakkeltje/duifje dat het symbool is van de 4/5 mei herdenkingen en vieringen in Nederland. De speld werd speciaal voor deze gelegenheid en kosteloos door Juwelier Aalbers uit Velp verguld. Een diamantje fungeert als oogje van de vredesduif erin.

De besloten bijeenkomst in café Laros werd voortgezet met het nuttigen van zelfgemaakte salades en andere hapjes. Op deze wijze droegen alle comitéleden bij aan een persoonlijk afscheidsfeestje van een bijzondere voorzitter.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen