Verregend eerste Midzomerfestival in Velp

VELP – De regen op het eerste Midzomerfestival was de grote spelbreker deze dag, veel winkeliers hadden kosten nog moeite gespaard om dit nieuwe evenement te doen slagen. De sfeer was goed maar helaas viel het bezoekersaantal tegen op zaterdag 24 juni.

De organisatie was volledig in handen van ondernemersvereniging Veelzijdig Velp.

Er waren verspreid door het centrum “pleintjes” diverse activiteiten en kraampjes van de Velpse winkeliers opgesteld. Op iedere locatie was er ook iets te eten en te drinken.

Veelzijdig voor jong en oud

Op de Overtuin konden de kinderen zich uitleven op de springkussens en trampoline, touwtje trekken of zich laten schminken. Op de Hoofdstraat – Parkstraat was het thema Puur en Natuur, hier werden streekproducten maar ook artikelen van de wereldwinkel aangeboden.

Op de parkeerplaats tussen van Wissing Optiek en Notaris Kroon kon men aan de slag met spuitbussen en een eigen stukje graffiti maken met de verfbrigade.

In de Rozendaalselaan kon men proeven van wijn, kaas en wafels maar ook van pizza’s, de kinderen konden mee doen aan de Velpse Kampioenschap Slow Biking, een traject van elf meter zo langzaam mogelijk afleggen per fiets.

De winnaar van de Slow Biking wedstrijd is Roel Hendriks met een tijd van 7 minuten.

In de Emmastraat kon men op verschillenden plaatsen langs de winkels leuke aanbiedingen of acties vinden Er was ruimte voor literatuur, kunst en cultuur. Er was een sneldichter, mini boekenmarkt en een wijnproeverij. Ook was er een pleintje met lifestyle.

Rondom Puur koffie waren verschillenden bedrijven die zich presenteerde. Bij Tante Sabien liepen kinderen een aantal keren een kindermodeshow.

In de Oranjestraat stond onder andere een groot podium met verschillende optredens. En op het pleintje bij de ING-bank waren voor de liefhebbers auto’s te bewonderen zien.

Veelzijdig Velp neemt vanaf dit jaar afscheid van twee van de vier Velleper Donderdagen, Midzomerfestival vervangt de eerste en het evenement Volop Velp vervangt de vierde Velperdonderdag. De twee Velleper Donderdagen die wel doorgaan zijn dit jaar op 27 juli en 3 augustus.

Het Midzomerfestival was te bezoeken vanaf 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over Veelzijdig Velp op de Website en op de Facebookpagina voor filmpjes

Lees ook:

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen