De muur van de sporthal in Dieren wordt een stuk mooier

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

DIEREN – In maart zijn de voorbereidingen gestart door met de bewoners in gesprek te gaan over een origineel plan voor de tot nu toe grijze muur van de sporthal aan het Ericaplein.

Jonge en oudere wijkbewoners gaan met elkaar de muur beschilderen met mooie plaatjes van het leven in Dieren.

Cultuurbedrijf RIQQ, de Verfbrigade en de gemeente hebben dit project opgezet. Bewoners hebben al in het eerste stadium een waardevolle bijdrage geleverd door mee te denken over het eerste idee. Daarmee is de Verfbrigade aan de slag gegaan en in Pand 31 is een proefschildering gemaakt.

Voor het eerst organiseerde Cultuurbedrijf RIQQ een crowdfunding actie. Zij bedanken iedereen hartelijk dank voor de bijdrage! De gemeente heeft het bedrag verdubbeld. De Buurtvereniging Stenfert en Winkeliersvereniging Centrum doen ook actief mee.

Het plan wordt steeds concreter.

In juli is er een workshop graffiti voor jongeren en na de zomer gaan de jongeren en ouderen die de muurschildering ook echt gaan maken, bij elkaar komen. Maar voor het zo ver is dat er echt geschilderd kan worden wil RIQQ graag het concept van het plan nog een keer presenteren aan de wijkbewoners. Hun betrokkenheid is van groot belang.

Iedereen is van harte welkom bij de presentatie op donderdag 13 juli om 19.30 uur in Theothorne.

In verband met de organisatie is het fijn als je via de mail laat weten of je aanwezig zult zijn: [email protected]. Kun je niet aanwezig zijn maar wil je wel je mening of suggesties geven: die zijn van harte welkom via de mail.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen