SP Rheden blij met opgericht comité tegen Megastal Ellecom

Foto: Hoezo Megastal?

ELLECOM – Onlangs werd bekend dat er een comité “Hoezo Megastal?” is opgericht dat zich zal inzetten tegen de komst van een Megastal voor melkkoeien in Ellecom.

Hoezo Megastal?

In het najaar van 2016 heeft de SP al aandacht gevraagd voor dit plan en heeft bewoners geïnformeerd over de omvang van de te bouwen stal. Een groot deel van de bewoners gaf toen aan nog niets te weten over de komst van de Megastal en zich wel grote zorgen te maken over de omvang van het plan.

Informatie

Inmiddels hebben Middachten en de gemeente hun best gedaan om de inwoners te informeren door middel van een huis aan huis folder en een informatiebijeenkomst. Desondanks blijven inwoners grote moeite hebben met de komst van een Megastal in hun dorp en hebben nu dus een comité opgericht.

Petitie

Het comité heeft tijdens een bijeenkomst voor inwoners in Ellecom een petitie gelanceerd. Inwoners uit de gehele gemeente kunnen een handtekening zetten op een ansichtkaart, deze ansichtkaarten zullen in het najaar door het comité aan de gemeenteraad worden overhandigd. Op 10 juli zal het comité in Ellecom langs de huizen gaan om de mensen te vragen de petitie te tekenen. Mensen die buiten Ellecom wonen, kunnen mailen naar [email protected], ook zal het comité zich In de andere delen van de gemeente laten zien, ze willen bij activiteiten en aanwezig zijn om de petitie te tekenen.

Tamara Koppelaar:

“Het is goed dat bewoners zich nu hebben verenigd en actie ondernemen. Uiteraard steunen wij dit comité van harte en zullen hen terzijde staan in onze gezamenlijke strijd tegen de komst deze stal. Wij staan volledig achter de door hen aangehaalde argumentatie tegen de Megastal en zullen het comité dan ook helpen om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen. Wij hopen dat meer partijen en organisaties zich ook in gaan zetten tegen de komst van deze Megastal!”

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen