Vlinders ontsnapt uit Burgers’ Zoo Arnhem

Burgers-Mangrove
Burgers-Mangrove
Foto: rheden.nieuws.nl

ARNHEM – Het was een prachtig gezicht, tijdens een opening van de mangrovehal van Burgers’ Zoo in Arnhem werden er vele vlinders vrijgelaten. Helaas blijken er nu diverse tropische vlinders ontsnapt te zijn.

Burgers’ Zoo kreeg de afgelopen week verschillende meldingen van voorbijgangers die tropische vlinders door Arnhem zagen vliegen; aldus Omroep Gelderland.

Biologe Wineke Schoo van het dierenpark denkt dat de vlinders zijn ontsnapt toen er groot materieel in en uit de mangrovehal werd verplaatst. ‘De eerste vlinders waren toen al losgelaten’, legt ze uit.

Meeliften met bezoekers

Schoo heeft geen idee hoeveel vlinders er zijn ontsnapt. ‘Dat is moeilijk te zeggen, want soms liften ze ook mee met bezoekers en ontsnappen ze zo uit de mangrovehal.’

Wel weet ze dat er verschillende soorten zijn ontsnapt, waaronder de grote morpho. ‘Deze tropische vlinder kan in de huidige Nederlandse weersomstandigheden prima een aantal weken overleven’, legt ze uit.

Gordijnen/plastic flappen plaatsen

Om te voorkomen dat de vlinders met bezoekers meeliften of op een andere manier ontsnappen, moet er volgens Schoo een gordijn bij uitgangen worden geplaatst. ‘Al kunnen we dit nooit helemaal voorkomen’, besluit ze.

Bron omroep Gelderland

Bas Lukkenaar; (Burgers’ Zoo )

‘Het is jammer dat het zo gelopen is, we nemen zo snel mogelijk maatregelen om dit te voorkomen. Mochten mensen zo’n vlinder aantreffen in hun tuin, en met alle voorzichtigheid kunnen vangen, zonder te beschadigen, en dat is lastig. Dan zijn ze welkom terug bij Burgers’ Zoo ‘.

Vlinders zijn dol op vruchten dus bijvoorbeeld bananenschillen in de tuin leggen kan een mogelijkheid zijn om ze te lokken.  (kijk in onderstaande berichten voor foto’s van de tropische vlinders)

Lees ook:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen