Vierdaagse wandelaars slapen in Arnhemse bajes

Foto: Yvonne Jansen

ARNHEM – Het is dag 3 van de Nijmeegse Vierdaagse. De gasten in het pop-up hotel in de Koepelgevangenis van Arnhem, zitten over de helft van hun verblijf. ‘Wij vinden het hier heerlijk. Alles wordt voor ons gedaan en is tot in de puntjes geregeld. Echt genieten dit!’, aldus gasten vanuit een jacuzzi.

Slaapplaatsen zijn schaars in de omgeving van Nijmegen en dus speelt Prison Experience hier goed op in. Zij bieden Vierdaagse wandelaars een cel aan. Voor de gelegenheid is deze natuurlijk wel wat sfeervoller ingericht. Naast een goed bed beschikt het ‘hotel’ over alle faciliteiten die je tijdens een verblijf nodig hebt en méér.

Het ontbreekt de gasten aan niets

Gasten worden in de nacht gewekt voor het ontbijt. Waarna ze zelf een lunchpakketje kunnen samenstellen, stappen ze in de speciaal gehuurde bus die ze naar de start in Nijmegen brengt. Daar worden ze naar de wandeling ook weer opgepikt. Bij terugkomst kunnen zij aanschuiven voor een heerlijk diner, staan er jacuzzi’s voor ze klaar, is er een masseur aanwezig waarbij ook de voetjes behandeld kunnen worden.

Medewerkers staan paraat

Medewerkers van Prison Experience zorgen er voor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Gister hebben ze de bedden verschoond en iedereen voorzien van een schone handdoek. Alles werd aan kant gemaakt en ze staan gereed voor de terugkomst van hun gasten.

De eerste wandelaars arriveren

De eerste drie wandelaars kwamen rond 15:00 uur weer terug bij de Koepel. Ze zien er nog redelijk fit uit. Jan Reusken en Peter van Leemput willen graag wat drinken, maar Max van Pienbroek wil zo snel mogelijk onder de douche. Hoewel het ook vandaag een pittige wandeling is geweest vertellen zij dat tot nu toe vrij gemakkelijk gaat, ondanks het warme weer.

Ontspannen

Na een verkoelende douche en een lekker koud drankje wandelen ze met z’n drieën naar een van de jacuzzi’s. Daar poseren ze voor de verschillende media. ‘Jullie voeten zien er nog netjes uit, heren!’ merkt een fotografe op. De mannen kunnen lekker ontspannen en krijgen weer praatjes.

“Ik ga meteen de masseur voor jullie bellen!”

De masseur wordt gebeld

Wanneer de mannen net de jacuzzi hebben verlaten komt het busje weer terug uit Nijmegen. Nog vier wandelaars stappen uit. Zij zien er beduidend minder fit uit. Al strompelend vertellen ze dat het eigenlijk prima ging, totdat ze gingen zitten.

Dan slaat de vermoeidheid toe en komt de pijn opzetten. De een klaagt over een stijve nek en de ander kan nauwelijks zijn ene been voor het andere zetten. ‘Ik ga meteen de masseur voor jullie bellen!’, besluit initiatiefnemer Bernard ’t Jong.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen