Home-Start Rheden heeft plek voor nieuwe vrijwilligers

Foto: Humanitas

RHEDEN – Bent u voor het nieuwe ( school) jaar plannen aan het maken en heeft u daarin gedacht aan vrijwilligerswerk? Wilt u iets voor jonge ouders betekenen en zelf verder groeien? Dan is Home-Start RHEDEN uw project!

Home-Start Rheden heeft plek voor nieuwe vrijwilligers met een warm hart, die zelf ervaring hebben in het opvoeden én een dagdeel per week tijd & energie hebben om een jong gezin te ondersteunen.

Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld. De filosofie is dat mensen een schat hebben aan ervaringen, bekwaamheden, deskundigheid en kennis. Maar bovenal beschikken zij over menselijke kwaliteiten zoals optimisme, zorgzaamheid, humor, vriendelijkheid en flexibiliteit.

De relatie tussen de vrijwilliger en de ouder wordt gekenmerkt door gelijkwaardigheid en vertrouwen.

In het najaar gaat de training voor aspirant Home-Start vrijwilligers van start.

Vrijwilligers krijgen 5 weken gedurende 1 dag per week een voorbereidende training aangeboden zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen. Als de vrijwilligers aan het werk zijn bij de gezinnen kunnen zij rekenen op zowel individuele- en als groepsbegeleiding. In de praktijk blijken de vrijwilligers een hecht team!

Home-Start biedt vrijwilligers ondersteuning en begeleiding, veel voldoening in het werk, zelfontplooiing, werkervaring, contacten met andere vrijwilligers en een onkostenvergoeding. Voor de training kunt u zich aanmelden tot 27 augustus 2017.

Elk gezin heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Ouders kunnen vastlopen of het gevoel hebben het niet meer aan te kunnen. Soms lossen spanningen vanzelf op, maar soms kan het teveel worden.

De stap naar professionele hulpverlening is (nog) niet nodig, maar ondersteuning zou heel welkom zijn. Dan kan het een opluchting zijn als iemand tijd en aandacht heeft om te luisteren, of een handje helpt bij het oplossen van praktische zaken. Hulp van een buurvrouw of vriendin kan natuurlijk ook, maar wat als je die goede buur helemaal niet kent en je vrienden druk zijn met het werk?

Een netwerk van vrienden, kennissen, buren of familie is niet altijd vanzelfsprekend.

In een dergelijke situatie kan Home-Start van grote betekenis zijn. Bij Home-Start bieden ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning, een luisterend oor en praktische hulp bij de ouder(s) thuis. De ondersteuning is gratis en het is bedoeld voor elk gezin, met tenminste één kind in de leeftijd van 0-14 jaar, dat behoefte heeft aan tijdelijke ondersteuning.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met een van de coördinatoren van Home-Start : Loes Hulsebosch tel.nr.: 06-351 30961 mailadres: [email protected] Website: www.home-start.nl/lokatie/deliemers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen