Rheden eet smakelijk; in Italië

Foto:

COLUMN – De dochter van uw columnist viert vakantie in Italië. Gisteren had zij een lange en vermoeiende treinreis achter de rug met een boemel die geen boom oversloeg om passagiers in of uit te laten stappen. Het leek de hond van de columnist ’s dochter wel die anderhalf week hier logeert.

Italië het land van de hemelse cultuur en zeker het hemelse eten, daar moet je van genieten. Maar nee, de dochter vond twee kilometer lopen naar een restaurant in het stadje te ver door de Italiaanse warmte. Wie klaagt er in Nederland nu over warmte? Oké er werd ook een flink onweer voorspeld.

De hoteleigenaar die zelf geen vergunning heeft voor het runnen van een restaurant, bezweek blijkbaar voor de treurige blik van zijn gasten. Hij zei: ‘wij moeten ook nog eten, ik maak wel wat meer.

”Vanuit Italië kwam een sceptisch berichtje: nou wat moet dat worden en ik wil niet onbeleefd zijn dus…”

Drie uur later kwam het berichtje dat ze tegen de hoteleigenaar zei dat het de lekkerste spaghetti was die ze ooit had gegeten en toen reageerde hij met: “i know! We just eat it too”.

Heeft u ook van deze vakantie ervaringen? [email protected] hoort het graag, liefst met het recept.

Het recept van de spaghetti vanuit Italië: “De ingrediënten leken redelijk hetzelfde als bij ons; gehakt, ui, tomaat, wortel, verse rozemarijn… Hij zei dat het lekker was omdat het vers is. En uiteindelijk heb je natuurlijk gewoon Italiaanse tomaten (uit hun tuin?) nodig.”

Rheden: eet smakelijk!

Lees HIER meer columns van ‘Rheden eet smakelijk’

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden