Concert Utrecht Baroque Ensemble in Dorpskerk van Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

RHEDEN – Op zondagmiddag 29 oktober, om 15.30 uur, zal het Utrecht Baroque Ensemble het eerste concert in de reeks winterconcerten verzorgen in de Dorpskerk van Rheden.

Het Utrecht Baroque Ensemble (UBE) werd in 2014 opgericht door Saartje Schrage, en doet onderzoek naar authentieke uitvoeringen van Oude Muziek. De vaste groep musici brengt muziek ten uitvoer die zelden meer op concertpodia wordt gebracht. Daarbij heeft UBE een sprankelende presentatie en musicologisch goed onderbouwde programma’s. In Rheden wordt gemusiceerd door Saartje Schrage (blokfluit) en Maarten van der Bijl (klavecimbel).

Saartje SchrageSaartje Schrage studeerde blokfluit aan het Utrechts Conservatorium bij Heiko ter Schegget (2003), en volgde masterclasses bij onder meer Bruce Dickey, Pedro Memelsdorff en Daniël Bruggen. Daarnaast volgde zij lessen bij blokfluitisten Saskia Coolen en Anneke Boeke. Tijdens haar studie in Utrecht ontwikkelde zij interesse in consortspel en historische uitvoeringspraktijk. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag volgde zij hiervoor diverse lessen.

Maarten van der Bijl is als cantor-organist verbonden aan de Utrechtse Geertekerk en als cantor aan de Stevenskerk in Nijmegen. Hij dirigeert de koren, bespeelt de instrumenten en helpt bij het samenstellen van de diensten en concerten. Daarnaast is hij de dirigent van kamerkoor Lamusa, een jong kamerkoor dat zich richt op de volle breedte van het koorrepertoire. Maarten is de vaste organist/klavecinist van het Utrecht Baroque Ensemble. Projectmatig werkt hij als dirigent of begeleider met uiteenlopende gezelschappen en solisten.

Op het concert in de Dorpskerk worden werken gespeeld van Charles Dieupart (Suite in b minor en suite in F minor), Domenico Zipoli (Klaviersuite) en Johann Sebastian Bach (Sonate in F, BWV 525).

De toegang tot dit concert is vrij. Er wordt wel een collecte gehouden.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de website http://www.groepx.nl

Het eerstvolgende concert is op zondagmiddag 26 november met het Utrechts Vocaal Ensemble. Op 17 december zal het concert worden verzorgd door het Thomassen Mannenkoor en het Rhedens Fanfare Corps: Het kerstconcert 2017.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen