Diploma uitreiking aan nieuwe Imkers

REGIO – Donderdagavond 9 November 2017 heeft de Imkervereniging Arnhem-Velp en omstrekende geslaagde cursisten van de basiscursus imkeren weer in het zonnetje gezet en hebben zij het felbegeerde diploma in een feestelijk bijeenkomst in ontvangst genomen .

Van de 21 beginnende cursisten zijn er uiteindelijk 17 geslaagd, zowaar weer een zeer goed resultaat, een enkeling moest door omstandigheden afhaken. De diploma’s werden zoals gebruikelijk door de wethouder van de gemeente Rheden Ronald. Haverkamp uitgereikt. De wethouder vertelde welke activiteiten in de gemeente Rheden voor de bijen en de groenvoorziening worden ondernomen.

Hij noemt zich zelf al in zijn toespraak “de bijenkoning” omdat hij de diploma uitreiking nu al voor de 4de keer doet, waarvoor de vereniging hem zeer erkentelijk is.

Vanuit de vereniging wordt aangegeven dat de belangstelling vanuit de samenleving erg groot is om een dergelijke opleiding tot imker te volgen, voor het volgend cursusjaar is de opleiding nu al vol en is er een wachtlijst voor 2019. Hieruit blijkt dat men zeer geïnteresseerd is in het wel en wee van de insecten en speciaal in het leven van de honingbij welke het zwaar heeft in de nu heersende omstandigheden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen