Het Gelders Orkest in De Oude Jan

Foto: Het Gelders orkest

VELP – Het derde optreden in de serie kamermuziekconcerten in het 12e eeuwse kerkje De Oude Jan in Velp wordt verzorgd door leden van Het Gelders Orkest.

Op zondag 19 november om 15.30 uur begint een bijzonder optreden door de vijf bassisten van het orkest. Ze noemen zich Het Gelders Contrabas Ensemble.

‘Een contrabas is niet zomaar een instrument, het is een begrip, een ideologie! Je kiest er niet voor om contrabas te leren spelen, het overkomt je. Op een dag raak je er verliefd op en daar zit je de rest van je leven aan vast!’, vertelt Jacinta Molijn, die samen met Julianne Vogel, Aristotelis Potamianos, Hans Blok en, Joost Hillen de basgroep vormt van Het Gelders Orkest. Maar ze willen niet alleen in het orkest spelen, ze willen veel vaker samen muziek maken.

En daarom spelen ze met Het Gelders Contrabas Ensemble kamermuziek in allerlei combinaties van contrabassen: duet, trio, kwartet en kwintet. ‘Als het maar mooie muziek is. We maken geen onderscheid in genres en stijlen, wat ons betreft gaan we van klassiek tot jazz en van barok tot rock’, aldus Aristotelis Potamianos. ‘We spelen zowel originele composities als arrangementen van onszelf en van anderen, en we hebben vooral ontzettend veel plezier met elkaar want wat is er leuker dan met je vrienden muziek maken!’

In Velp speelt het Gelders Contrabas Ensemble dan ook een zeer divers programma, te beginnen met Saint Saëns en Brahms, waarna ze vervolgen met jazzy muziek van Gershwin en Duke Ellington. Het concert eindigt met opgewekte muziek van enkele hedendaagse componisten.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 10, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 8, bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. tel. 026-3628959. Informatie: www.vriendenvandeoudejan.nl

article
109483
Concert Gelders Contrabas Ensemble
VELP – Het derde optreden in de serie kamermuziekconcerten in het 12e eeuwse kerkje De
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/109483/gelders-orkest-oude-jan/
2017-11-14T11:45:59+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2017/11/14114521/contrabas-ensemble.jpg
Contrabas Ensemble, De Oude Jan, Het Gelders Orkest, Velp
Nieuws